ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ποιο ποσό «κλειδώνει» ο κατώτατος μισθός - Το επικρατέστερο σενάριο

Σε ποιο ποσό «κλειδώνει» ο κατώτατος μισθός - Το επικρατέστερο σενάριο

Στην αύξηση της τάξης του 6 ή του 6,5% φαίνεται ότι «κλειδώνει» η αναπροσαρμογή στον κατώτατο μισθό, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο.

Στα 830 ευρώ θα ανέλθει ο κατώτατος μισθός αρχής γενομένης από τον Απρίλιο, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο.

Η αύξηση θα φτάσει, όπως είχε εξαγγείλει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στο 6 ή στο 6,5%.

Νωρίτερα στο θέμα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Αασφαλίσεων, Παναγιώτης Τσακλόγλου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος είπε ότι «υπάρχει μια θεσμοθετημένη διαδικασία η οποία είναι και πολύ καλή κιόλας. Δηλαδή έχουμε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, έχουμε μια επιτροπή ειδικών οι οποίοι θα καταλήξουν σε ένα τελικό πόρισμα προς την υπουργό Εργασίας και μετά θα έρθει στο υπουργικό συμβούλιο όπου λαμβάνεται η τελική απόφαση για το ύψος του κατώτατου μισθού. Όλη αυτή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το νόμο, θα αρχίζει να ισχύει από την 1η Μαΐου, αλλά γνωρίζουμε ότι πάρα πολλά άτομα, ειδικά εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό, τα οποία λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό, αρχίζουν να εργάζονται νωρίτερα.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει έκτακτα το μέτρο να ξεκινάει από την 1η Απριλίου, και νομίζω ότι αυτό καλό θα ήταν να τη χρησιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία», είπε.