ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συγκρούεται με τη SEC για την έγκριση των Bitcoin ETF

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συγκρούεται με τη SEC για την έγκριση των Bitcoin ETF

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ECB) εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της στην πρόσφατη έγκριση των Spot Bitcoin ETF από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Ενώ η απόφαση της SEC πανηγυρίστηκε από τους επενδυτές και γενικά την κοινότητα crypto, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει σταθερά επιφυλακτική απέναντι στο Bitcoin και τα χρηματοοικονομικά του προϊόντα.

Αγορά Bitcoin Minetrix

Η άποψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το Bitcoin

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτηση της ECB, η έγκριση των ETFs Bitcoin από τη SEC θεωρείται ανησυχητική εξέλιξη. Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υποστηρίζει ότι το Bitcoin απέτυχε να εκπληρώσει την αρχική του υπόσχεση να γίνει ένα παγκόσμιο αποκεντρωμένο ψηφιακό νόμισμα και ότι η αξία του ως χρηματοοικονομικό περιουσιακό στοιχείο είναι ατεκμηρίωτη. Επιπλέον, προειδοποιεί για τους κινδύνους που συνδέονται με το Bitcoin, συμπεριλαμβανομένης της περιβαλλοντικής ζημιάς και της αναδιανομής του πλούτου.

Οι συγγραφείς Ulrich Bindseil και Jürgen Schaaf της ECB επισημαίνουν διάφορες βασικές ανησυχίες σχετικά με το Bitcoin και τα ETF του. Υποστηρίζουν ότι το Bitcoin δεν έχει εγγενή αξία και δεν παράγει ταμειακές ροές ή μερίσματα όπως τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αμφισβητεί τη λογική πίσω από ένα αμιγώς Bitcoin ETF, το οποίο αποκλίνει από την τυπική στρατηγική διαφοροποίησης των ETF.

Ενώ οι επικρίσεις της ECB για το Bitcoin δεν είναι κάτι νέο, η άμεση αντιπαράθεσή της με την απόφαση της SEC υπογραμμίζει το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και του τομέα των crypto.

Παρά τις επιφυλάξεις αυτές, η έγκριση των ETFs Bitcoin από την SEC αντανακλά μια ευρύτερη τάση θεσμικής αποδοχής και αύξησης του ενδιαφέροντος για επένδυση στο Bitcoin . Ωστόσο, αν και αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν τα Bitcoin ETFs ως σημαντικό ορόσημο για την αγορά κρυπτονομισμάτων, άλλοι παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω των εγγενών κινδύνων τους.

Αγορά Bitcoin Minetrix

Εν μέσω της αναταραχής οι επενδυτές στρέφονται σε καινοτόμα κρυπτονομίσματα

Μέσα στην όλη αυτήν αστάθεια της αγορά κρυπτονομισμάτων , οι επενδυτές φαίνεται να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επωφεληθούν από το Bitcoin, πέραν των ETFs. Μία από τις καλύτερες επενδύσεις που έχει ξεχωρίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι το Bitcoin Minetrix (BTCMTX) . Ένα καινοτόμο έργο το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα σε απλούς επενδυτές, να επωφεληθούν από την εξόρυξη Bitcoin στο cloud.

Τι είναι το Bitcoin Minetrix (BTCMTX) και τι προσφέρει;

Το Bitcoin Minetrix προσφέρει στους επενδυτές μία μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν στο οικοσύστημα του Bitcoin μέσω της εξόρυξης. Αξιοποιώντας μία σύγχρονη πλατφόρμα εξόρυξης στο cloud και έναν πρωτότυπο μηχανισμό stake-to-mine, το Bitcoin Minetrix δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους επενδυτές του να επωφεληθούν από την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων και να κερδίσουν δωρεάν κρυπτονομίσματα .

Ειδικότερα, η επένδυση στο Bitcoin Minetrix επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να ποντάρουν τα κρυπτονομίσματα BTCMTX που θα αγοράσουν, ώστε να κερδίσουν μονάδες εξόρυξης. Καίγοντας τις μονάδες αυτές, αυξάνουν την ισχύ εξόρυξης, κερδίζοντας υψηλότερες ανταμοιβές.

Ένεκα της πρωτοποριακής αυτής λύσης, η οποία προσφέρει μία πιο βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον εξόρυξη, έχει προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον από μέρους της κοινότητας. Μάλιστα, η προπώληση του Bitcoin Minetrix έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 11 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Εάν ενδιαφέρεστε και εσείς να γίνεται μέρος της καινοτομίας του BTCMTX, δεν έχετε παρά να αγοράσετε μερικά κρυπτονομίσματα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του έργου.

Αγορά Bitcoin Minetrix

Το κείμενο είναι ενημερωτικού χαρακτήρα και δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως επενδυτική πρόταση. Δεν εκφράζει την προσωπική γνώμη του γράφοντος, της συντακτικής ομάδας ή του ιστότοπου εν γένει. Οποιαδήποτε επένδυση ή συναλλαγή εμπεριέχει ρίσκο, οι προηγούμενες τυχόν αποδόσεις δεν αποτελούν εγγύηση για μελλοντικές αποδόσεις.