ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί το Bitcoin έχει 21 εκατομμύρια tokens - Πληροφορίες από τα emails του Satoshi Nakamoto

Γιατί το Bitcoin έχει 21 εκατομμύρια tokens - Πληροφορίες από τα emails του Satoshi Nakamoto

Σε μια πρόσφατη αποκάλυψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φέρονται να προέρχονται από τον Satoshi Nakamoto, τον μυστηριώδη δημιουργό του Bitcoin, αναλύεται για ποιο λόγο το ανώτατο όριο προσφοράς του BTC είναι 21 εκατομμύρια tokens.

Οι αποκαλύψεις αυτές όχι μόνο παρέχουν ανεκτίμητες πληροφορίες για την πρώιμη ανάπτυξη του Bitcoin, αλλά ρίχνουν φως και στη διαδικασία με την οποία έλαβε τις αποφάσεις του ο Nakamoto.

Αγορά Bitcoin Minetrix

Η επιλογή των 21 εκατομμυρίων Bitcoin

Η αλληλογραφία του Nakamoto με τον Martii Malmi αποκαλύπτει ότι η απόφαση για τον περιορισμό της προσφοράς του Bitcoin δεν ήταν αυθαίρετη, αλλά αποτέλεσμα προσεκτικής σκέψης. Ειδικότερα, ο Nakamoto είχε ως στόχο να διασφαλίσει ότι η δυναμική της τιμολόγησης του Bitcoin θα ευθυγραμμιζόταν με εκείνη των καθιερωμένων νομισμάτων, παρά την αβεβαιότητα των μελλοντικών συνθηκών της αγοράς.

Αυτή η σκόπιμη επιλογή υπογραμμίζει την προνοητικότητα και τη στρατηγική προσέγγιση του Nakamoto για τον σχεδιασμό του οικονομικού μοντέλου του BTC.

Ωστόσο, πέρα από τις εκτιμήσεις για την τιμολόγηση, ο Nakamoto αναγνώρισε και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του Bitcoin. Περιορίζοντας την προσφορά του σε μόνο 21 εκατομμύρια, ο Nakamoto εξασφάλισε ότι αντιπροσώπευε ένα κλάσμα του παγκόσμιου εμπορίου, διατηρώντας έτσι την επεκτασιμότητα και την εσωτερική αξία. Η απόφαση αυτή αντικατοπτρίζει το όραμα του Nakamoto για το Bitcoin ως ένα αποκεντρωμένο ψηφιακό νόμισμα ικανό να διευκολύνει τις συναλλαγές σε παγκόσμια κλίμακα.

Πληροφορίες για την πρώιμη ανάπτυξη του Bitcoin

Τα emals του Satoshi Nakamoto ρίχνουν επίσης φως στην απεικόνιση του Bitcoin ως επενδυτικού μέσου και στις ανησυχίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του. Ενώ προειδοποιούσε για το χαρακτηριστικό του Bitcoin αποκλειστικά ως επένδυση, ο Nakamoto αναγνώριζε τις δυνατότητές του ως μέσο αποθηκευτικής αξίας. Επιπλέον, ο δημιουργός του Bitcoin αντιμετώπισε και τις ανησυχίες σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας, τονίζοντας την αποδοτικότητα του Bitcoin σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τραπεζικές εργασίες.

Bitcoin Minetrix - Μια νέα καινοτομία στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

Ένα από τα κύρια προβλήματα που έχουν απασχολήσει αρκετά την κοινότητα κρυπτονομισμάτων, όπως προαναφέραμε, είναι η μεγάλη κατανάλωση ενέργειας που σχετίζεται με το καλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο. Ειδικά κατά τη διαδικασία της εξόρυξης, στην οποίο ολοένα και περισσότερος κόσμος στρέφεται.

Αν και ο Nakamoto δεν αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα, ένα νέο έργο έρχεται να προσφέρει μία πιο βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον λύση. Ο λόγος για το Bitcoin Minetrix, το οποίο αλλάζει τα δεδομένα εξόρυξης στο cloud, διασφαλίζοντας μια πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση,

Ειδικότερα, με την κυκλοφορία του κρυπτονομίσματος BTCMTX, το Bitcoin Minetrix προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε επενδυτή, να ασχοληθεί με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Χωρίς να απαιτείται εξοπλισμός και μεγάλη κατανάλωση ενέργειας, η διαδικασία πραγματοποιείται στο cloud μέσω ενός έξυπνου μηχανισμού stake-to-mine.

Συγκεκριμένα, κατέχοντας κάποιος BTCMTX tokens, έχει τη δυνατότητα να τα ποντάρει για να κερδίσει δωρεάν κρυπτονομίσματα μέσω της εξόρυξης. Κάτι που έχει προσελκύσει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, αν κρίνουμε ότι η προπώληση του Bitcoin Minetrix έχει συγκεντρώσει πάνω από 11 εκατομμύρια δολάρια.

Αγορά Bitcoin Minetrix

Το κείμενο είναι ενημερωτικού χαρακτήρα και δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως επενδυτική πρόταση. Δεν εκφράζει την προσωπική γνώμη του γράφοντος, της συντακτικής ομάδας ή του ιστότοπου εν γένει. Οποιαδήποτε επένδυση ή συναλλαγή εμπεριέχει ρίσκο, οι προηγούμενες τυχόν αποδόσεις δεν αποτελούν εγγύηση για μελλοντικές αποδόσεις.