ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

2 λόγοι που μπορεί να πέσει η τιμή του Bitcoin το Μάρτιο

2 λόγοι που μπορεί να πέσει η τιμή του Bitcoin το Μάρτιο

Οι αναλυτές αναμένουν μια πτώση στην τιμή του το Μάρτιο για 2 βασικούς λόγους

Το Bitcoin αποτελεί το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με το ενδιαφέρον τον επενδυτών να μην χάνεται ποτέ για αυτό. Το τελευταίο χρονικό διάστημα είδαμε μια σημαντική άνοδο στην τιμή του, καταφέρνοντας σήμερα να ξεπεράσει τις 65 χιλιάδες δολάρια. 

Ωστόσο, οι αναλυτές αναμένουν μια πτώση στην τιμή του το Μάρτιο για 2 βασικούς λόγους. Πάμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί καθώς και τι άλλες επενδύσεις μπορείτε να εξετάσετε για τον Μάρτιο του 2024.

Δύο λόγοι που μπορεί να πέσει η τιμή του Bitcoin το Μάρτιο

  1. Διόρθωση μετά την άνοδο

Το Bitcoin εκτοξεύτηκε πρόσφατα φθάνοντας στην κορυφή των 62.500 δολαρίων. Ωστόσο, τέτοιες ραγδαίες αυξήσεις τιμών, συχνά προκαλούν διορθώσεις στην αγορά, καθώς οι επενδυτές επανεκτιμούν τις θέσεις τους και αποκομίζουν κέρδη. Τον Μάρτιο του 2024, ενδέχεται να ακολουθήσει μια σημαντική διόρθωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της τιμής του BTC, πριν την επόμενη άνοδο.

Ειδικότερα, μετά την επίτευξη νέων υψηλών τιμών, αρκετοί επενδυτές αποφασίζουν να ρευστοποιήσουν τις επενδύσεις στο Bitcoin για να κλειδώσουν τα κέρδη του ή να επαναπροσδιορίσουν την ισορροπία των χαρτοφυλακίων τους. Αυτή η πίεση πώλησης, σε συνδυασμό με την ανάληψη κερδών από τους συναλλασσόμενους, θα μπορούσε να οδηγήσει σε βραχυπρόθεσμη πτώση της τιμής του Bitcoin μέσα στον Μάρτιο.

2. Bitcoin Halving – Sell the news

Τα γεγονότα του Bitcoin Halving, τα οποία συμβαίνουν περίπου κάθε τέσσερα χρόνια, συνοδεύονται ιστορικά από σημαντική άνοδο στην τιμή του Bitcoin. Τον Μάρτιο του 2024, καθώς πλησιάζει το Halving του Απριλίου, οι συναλλασσόμενοι μπορεί να υιοθετήσουν μια στρατηγική "sell the news", πουλώντας τα BTC που κατέχουν, εν αναμονή του γεγονότος.

Το φαινόμενο αυτό, εμφανίζεται όταν κάποιο σημαντικό γεγονός πρόκειται να συμβεί, το οποίο αναμένεται να οδηγήσει σε άνοδο της τιμής ενός κρυπτονομίσματος. Έτσι, επειδή πολλοί επενδυτές θέλουν να προλάβουν μια χαμηλή είσοδο πριν η τιμή εκτοξευτεί σε νέα ύψη, η ζήτηση αυξάνεται πριν από το γεγονός. Στο σημείο αυτό, αρκετοί επενδυτές αποφασίζουν να εκμεταλλευτούν την αυξημένη ζήτηση, πωλώντας τα κρυπτονομίσματα που έχουν στην κατοχή τους.

Αυτή η προληπτική πώληση μπορεί να οδηγήσει σε μια πίεση στην τιμή του Bitcoin, μερικές εβδομάδες πριν το Halving, δηλαδή μέσα στον Μάρτιο.

Σε ποιο κρυπτονόμισμα να επενδύσετε τον Μάρτιο;

Εν μέσω των πιθανών προκλήσεων που αντιμετωπίζει το Bitcoin, οι επενδυτές αναζητήσουν εναλλακτικές ευκαιρίες σε νέα ανερχόμενα κρυπτονομίσματα, τα οποία προσφέρουν μοναδικά οφέλη και βιωσιμότητα. Μια τέτοια επιλογή είναι το Green Bitcoin (GBTC), ένα έργο που υιοθετεί την κληρονομιά του Bitcoin με μια πιο φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία.

Ειδικότερα, το GBTC εισάγει καινοτόμα χαρακτηριστικά, όπως το Gamified Green Staking, που επιτρέπει στους χρήστες να προβλέπουν τις κινήσεις των τιμών του Bitcoin, κερδίζοντας παράλληλα ανταμοιβές. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές διαδικασίες εξόρυξης Bitcoin που καταναλώνουν σημαντική ενέργεια, το GBTC λειτουργεί στο Ethereum blockchain, το οποίο είναι ενεργειακά πιο αποδοτικό, μειώνοντας σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα.

Η φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση του Green Bitcoin, σε συνδυασμό με την καινοτόμο μέθοδο gamified πονταρίσματος, έχει οδηγήσει σε μια ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση του κρυπτονομίσματος στη φάση της προπώλησης.

Αγοράστε Green Bitcoin εδώ