ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τιμολόγια ρεύματος: Επιλέξατε το πράσινο; Σας περιμένει... έκπληξη!

Τιμολόγια ρεύματος: Επιλέξατε το πράσινο; Σας περιμένει... έκπληξη!

Περαιτέρω μείωση στο «πράσινο» τιμολόγιο για το Μάρτιο, στα 10,8 σεντς ανά κιλοβατώρα ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, 1/3, η ΔΕΗ.

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής οι τιμές των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας στα «πράσινα» τιμολόγια, οι οποίες σημειώνουν σημαντικές μειώσεις.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των χρεώσεων για τον τρέχοντα μήνα οι μειώσεις που έκαναν σε σχέση με τον Φεβρουάριο κυμαίνονται από 15% έως και 30%.

Συγκεκριμένα:

– Μέση τιμή: 10 λεπτά/kWh

– Αφορά: Καταναλώσεις Μαρτίου

– Χαμηλότερη τιμή:

8,1 λεπτά /kWh (από 11 λεπτά /kWh)

– Υψηλότερη τιμή:

11,9 λεπτά/kWh (από 17,8 λεπτά/kWh)

Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για εμπρόθεσμη εξόφληση καθώς μπορεί να υπάρξει πέναλτι «ασυνέπειας».

Ειδικότερα:

– Έκπτωση συνέπειας:

Εμπρόθεσμη πληρωμή ή πάγια εντολή

– Καθυστέρηση πληρωμής: Έως διπλασιασμό τιμής

– Προσοχή: Σε πάγιο και νυχτερινή χρέωση

– Πράσινα τιμολόγια: Αλλαγή πάροχου οποτεδήποτε χωρίς πέναλτι

– Νέα σταθερά τιμολόγια:

Από 6 μήνες (αντί 12 μήνες)

– Νέα μεικτά τιμολόγια:

* Σταθερό για 6 μήνες

* Κυμαινόμενο υπόλοιπους μήνες

Το τιμολόγιο ρεύματος της ΔΕΗ

Ο κυριότερος πάροχος της αγοράς, η ΔΕΗ, ανακοίνωσε χαμηλότερες χρεώσεις για το πράσινο τιμολόγιο (Γ1/Γ1Ν Οικιακό) του Μαρτίου σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Μάλιστα, η τιμή της πέφτει πιο κάτω από 11 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Συγκεκριμένα η τελική τιμή (με την έκπτωση να παραμένει στο 10%) για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα διαμορφώνεται στα 10,82 λεπτά/κιλοβατώρα (από 12,8 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Φεβρουάριο) για καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες και 11,9 λεπτά /κιλοβατώρα, για πάνω από 500 κιλοβατώρες (από 13,76 σεντς τον Φεβρουάριο). Το νυχτερινό τιμολόγιο προσφέρεται στα 8 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 10,32 σεντς ανά κιλοβατώρα).

Πτώση όμως σημείωσε και η τιμή στο κίτρινο τιμολόγιο της ΔΕΗ (MyHome4all) καθώς έπεσε στα 9,8 σεντς (από 12,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα τον Φεβρουάριο) για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες.

Το τιμολόγιο ρεύματος της Protergia

Από την πλευρά της, η Protergia έδωσε χαμηλότερες τιμές στο ειδικό πράσινο τιμολόγιο οικιακού ρεύματος του Μαρτίου, ανακοινώνοντας τελική τιμή προμήθειας στα 10,77 λεπτά / κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και 17,76 λεπτά χωρίς έκπτωση συνέπειας (από 14 λεπτά/κιλοβατώρα με την έκπτωση συνέπειας και 22 λεπτά/κιλοβατώρα χωρίς την έκπτωση συνέπειας για τον Φεβρουάριο).

Αναφορικά με το κίτρινο τιμολόγιο, η Protergia έδωσε αρκετά χαμηλότερη τιμή, καθώς η χρέωση προμήθειας έπεσε στα 10,68 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα (από 12,98 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Φεβρουάριο).

Το τιμολόγιο ρεύματος της NRG

Στα 11,50 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα προσγειώθηκε και η τιμή της NRG για τον Μάρτιο από 12,45 λεπτά/κιλοβατώρα τον Φεβρουάριο. Χωρίς την έκπτωση συνέπειας η τιμή αυξάνεται στα 19 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 19,453 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Φεβρουάριο).

Τα τιμολόγια ρεύματος των υπολοίπων εταιρειών

Ακολουθούν οι εκπτώσεις στα τιμολόγια ρεύματος των υπολοίπων εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας για τον μήνα Μάρτιο.

  • ΕΛΙΝ: 8 λεπτά/κιλοβατώρα από 11,7 λεπτά/κιλοβατώρα τον Φεβρουάριο.
  • Εlpedison: 9,9 λεπτά/κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και στα 10,7 λεπτά για τις υπόλοιπες.
  • ΗΡΩΝ: 10,3 λεπτά/κιλοβατώρα στο πράσινο τιμολόγιο με έκπτωση συνέπειας 15% από τα 13,9 λεπτά/κιλοβατώρα που είχε το πράσινο τιμολόγιό της το Φεβρουάριο.
  • Volton: 10,3 λεπτά/κιλοβατώρα, με αρχική έκπτωση και έκπτωση συνέπειας, από 12,48 λεπτά που ήταν τον Φεβρουάριο.
  • Ζενίθ: 10,467 λεπτά/κιλοβατώρα και πάγιο 5 ευρώ.
  • Volterra: 11,5 λεπτά/ κιλοβατώρα.