ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται μέτρα στήριξης για τους ευάλωτους - Ποιοι οι δικαιούχοι

Έρχονται μέτρα στήριξης για τους ευάλωτους - Ποιοι οι δικαιούχοι

Νέα μέτρα υπέρ των ευάλωτων και των χαμηλοσυνταξιούχων ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση 

Διπλό σχέδιο για να ενισχυθούν τα εισοδήματα των οικονομικά ευάλωτων ομάδων και των συνταξιούχων μέχρι τον Μάιο σκέφτεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Απογευματινή», το σχέδιο της κυβέρνησης βρίσκεται υπό επεξεργασία και αυτό που μελετάται είναι η βοήθεια να ξεκινήσει πριν από το Πάσχα, οπότε και εξετάζεται η οικονομική ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων με συντάξεις έως 800 ευρώ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί το επίδομα ακρίβειας (υπολογίζεται να είναι 150 ευρώ και με εισοδηματικό κριτήριο τις 8.400 ευρώ). Ταυτόχρονα, το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής σχεδιάζει την αναμόρφωση και διεύρυνση των κοινωνικών επιδομάτων και παροχών, μέρος του οποίου αναμένεται να εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από τις ευρωεκλογές.

Στο πακέτο αυτό εντάσσεται η αύξηση των επιδομάτων που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ καθώς και τα μέτρα ενίσχυσης του δημογραφικού προβλήματος της χώρας, με τη διεύρυνση των παροχών που έχουν σήμερα οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι και οι οικογένειες με 2 παιδιά και χαμηλά εισοδήματα.

Επίσης, πριν από το τέλος του έτους θα χορηγηθεί νέο επίδομα προσωπικής διαφοράς σε 760.000 συνταξιούχους που δεν θα λάβουν την αύξηση για το 2025.

Το ποσόν θα ανέρχεται και πάλι στα 100 έως 200 ευρώ κλιμακούμενο ανάλογα με το ποσόν της σύνταξης.