ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόεδρος βενζινοπωλών: Θα ανέβει κι άλλο η τιμή του καυσίμου

Πρόεδρος βενζινοπωλών: Θα ανέβει κι άλλο η τιμή του καυσίμου

Ξέφρενο ράλι ανόδου στην τιμή της βενζίνης που ήδη σε πολλές περιοχές πωλείται πάνω από τα δύο ευρώ

Φανή Χαρίση

Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν ήδη οι κάτοχοι οχημάτων καθώς συνεχίζεται το ράλι ανόδου στις τιμές των καυσίμων ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις των βενζινοπωλών η τιμή τους θα ανεβεί περαιτέρω.

Μιλώντας στο newsbomb ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) και της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονικης, Θέμης Κιουρτζής η τιμή της βενζίνης έχει πάρει μεγάλη αύξηση μέσα σε λίγες ημέρες ενώ όπως είπε θα ανεβεί η τιμή του κι άλλο.

«Τις τελευταίες ημέρες έχουν ανεβεί τα καύσιμα αρκετά, μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει μια αύξηση 5 λεπτών. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη η τιμή του λίτρου είναι πάνω από το 1,8 ευρώ αλλά θα ανεβεί κι άλλο και θα πάει πάνω από 1,9 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου σε πολλά πρατήρια της Θεσσαλονίκης η τιμή ήδη βρίσκεται στο 1,9 ευρώ.

Το ράλι της τιμής του βαρελιού brend όπως είναι φυσικό επόμενο φτάνει στην αντλία των πρατηρίων υγρών καυσίμων και όπως όλα δείχνουν η άνοδος στα δύο ευρώ είναι θέμα ολίγων ημερών.

Με την τιμή του λίτρου της βενζίνης θα οδηγείται στην ηπειρωτική Ελλάδα στα 2 ευρώ σε άλλες περιοχές όπως τα νησιά ή απομακρυσμένες από τα μεγάλα αστικά κέντρα περιοχές ήδη η τιμή βρίσκεται στα δύο ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποιες περιοχές της Χαλκιδικής στο δεύτερο και τρίτο «πόδι» της ήδη η τιμή του λίτρου βενζίνης είναι πάνω από τα 2 ευρώ. Όμοια είναι η εικόνα και σε άλλες ορεινές ή παραθαλάσσιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.