ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Αλέξης Πατέλης μάς επανασυστήνει τη Golden Visa: «Ελάτε να δούμε μαζί τις αλλαγές»

Ο Αλέξης Πατέλης μάς επανασυστήνει τη Golden Visa: «Ελάτε να δούμε μαζί τις αλλαγές»
EUROKINISSI.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού στο TikTok.

Νωρίτερα σήμερα (21/03), παρουσιάσθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, αλλά και οι αλλαγές στο καθεστώς της Golden Visa.

Ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, έκανε ανάρτηση στο TikTok, προτρέποντας τους ακολούθους να «δούμε μαζί τις αλλαγές στη Golden Visa».

«Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν μία δεκαετία, προσελκύοντας δισεκατομμύρια επενδύσεις και στηρίζοντας τις τιμές των ακινήτων στα βάθη της κρίσης. Η Ελλάδα δεν είναι πια σε κρίση και προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η στήριξη των Ελλήνων που θέλουν να αποκτήσουν προσιτή στέγη. Λοιπόν, πρώτον αυξάνεται το όριο στις 800.000 ευρώ για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Σαντορίνη και τα μεγαλύτερα νησιά και στις 400.000 ευρώ για την υπόλοιπη χώρα», ανέφερε αρχικά.

Δεύτερον, το ακίνητο πρέπει να είναι τουλάχιστον 120 τετραγωνικά μέτρα «για να προστατεύεται η μικρότερη κατοικία. Τρίτον, δεν επιτρέπεται η μετατροπή του ακινήτου σε Airbnb» προσέθεσε και ολοκλήρωσε: «Όμως, το πρόγραμμα Golden Visa δεν ήταν και δεν είναι μόνο για κατοικίες.

Συνεχίζουν να ισχύουν και άλλες μορφές επένδυσης. Δηλαδή, μπορεί κανείς να αποκτήσει άδεια παραμονής και με επένδυση σε επιχειρήσεις, ομόλογα, μετοχές. Στενεύει, δηλαδή, ο δρόμος προς τα ακίνητα και ανοίγει προς τις άλλες μορφές επενδύσεων».

Σχετικές ειδήσεις