ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ: Ανοικτή και πάλι η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ: Ανοικτή και πάλι η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Άνοιξε εκ νέου η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» μέχρι εξάντλησης του ποσού του 1 εκατ. ευρώ

Ανοίγει σήμερα Πέμπτη και θα παραμείνει ενεργή μέχρι εξάντλησης του 1 εκατ. ευρώ που αποδεσμεύτηκε, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ».

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τονίζει ότι παρέχεται η δυνατότητα νέων αιτήσεων στη δράση «Κινούμαι Ηλεκτρικά – β΄ κύκλος» μέσω της επαναδιάθεσης πόρων ύψους 1 εκατ. ευρώ μετά την εφαρμογή Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θεσπίστηκε προθεσμία 45 ημερών για την υποβολή δελτίου παραγγελίας οχήματος με καταβολή προκαταβολής ή συμφωνητικού χρονομίσθωσης με προκαταβολή.

Πιο συγκεκριμένα, η διάταξη αυτή δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν με βέλτιστο τρόπο τα διαθέσιμα κεφάλαια. Έτσι, με τη λήξη της τελευταίας προθεσμίας των 45 ημερών διαπιστώθηκε ότι δεν ανταποκρίθηκαν 323 αιτούντες. Οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν, με αποτέλεσμα να αποδεσμευτεί 1 εκατ. ευρώ για νέες αιτήσεις.

Να σημειωθεί ότι η ημερομηνία έναρξης υποβολής νέων αιτήσεων είναι σήμερα 4/4/2024 και αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου ποσού.

H δράση «Φορτίζω Παντού» επιδοτεί με 30 εκατ. ευρώ την εγκατάσταση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης που περιλαμβάνονται στα ΣΦΗΟ των δήμων.