ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάσχα 2024: Σε ποια τιμή αναμένεται να πουληθεί το αρνί και το κατσίκι - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr

Πάσχα 2024: Σε ποια τιμή αναμένεται να πουληθεί το αρνί και το κατσίκι - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr
Eurokinissi

Την περίοδο που διανύουμε 26 ημέρες πριν το Πάσχα, οι όποιες ελλείψεις στα αρνιά οφείλονται κυρίως στις εξαγωγές για το Πάσχα των Καθολικών - Τι λέει στο Newsbomb.gr ο κ. Θεόδωρος Ρούσσος, πρόεδρος της Ένωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής 

Εν αναμονή βρίσκονται επαγγελματίες και καταναλωτές εν όψει του Πάσχα για τις τιμές που θα πουληθεί ο πατροπαράδοτος οβελίας.

Αν και ακόμα είναι νωρίς για εκτιμήσεις όλα δείχνουν ότι οι τιμές θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr ο κ. Θεόδωρος Ρούσσος, πρόεδρος της Ένωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής «Οι Ταξιάρχες»: «Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε εκτιμήσεις. Όλα όσα ακούγονται είναι απλά θεωρίες. Αυτήν τη στιγμή η τιμή στα αμνοερίφια είναι στα 12 - 13 ευρώ. Αυτό που θα πρέπει να πούμε είναι ότι φέτος πέφτει πολύ πίσω το Πάσχα. Όταν το Πάσχα των Καθολικών πέφτει κοντά με το δικό μας φεύγουν πολλά αρνιά για το εξωτερικό οπότε υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα από τώρα που πέφτει ένα μήνα μετά».

Ο κ. Θεόδωρος Ρούσσος είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής «Οι Ταξιάρχες» μίλησε στο Newsbomb.gr.

Και πρόσθεσε: «Σε σχέση με τις σημερινές τιμές αξίζει να πούμε ότι είναι στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρσι. Ακριβώς τις τιμές θα τις ξέρουμε την Πέμπτη πριν την Μεγάλη Εβδομάδα».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εκπροσώπους των παραγωγών υπολογίζεται ότι φέτος οι εξαγωγές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλια λόγω του Πάσχα των Καθολικών ήταν κατά 20% αυξημένες σε σχέση με πέρυσι και η τιμή παραγωγού κυμάνθηκε μεταξύ 7,5 και 8 ευρώ το κιλό.

Η αυξημένη ζήτηση έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, σήμερα στην ελληνική αγορά να μην υπάρχουν αρνιά 6 έως 8 κιλά αλλά όπως λένε ούτε πολλά αρνιά για το ορθόδοξο Πάσχα.

Οι μεγάλες αυξομειώσεις στις θερμοκρασίες (υψηλές θερμοκρασίες την ημέρα και απότομα χαμηλές τη νύχτα, είχαν ως αποτέλεσμα>πολλά μικρά αρνάκια δεν κατάφεραν να επιβιώσουν. Ενώ περισσότερα από 85.000 αιγοπρόβατα πέθαναν φέτος εξαιτίας των πυρκαγιών και των πλημμυρών στη Θεσσαλία.