ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κομμένο» το μπουκαλάκι με ελαιόλαδο στα εστιατόρια λόγω ανατιμήσεων – «Στροφή» στις… ψεκαστήρες

«Κομμένο» το μπουκαλάκι με ελαιόλαδο στα εστιατόρια λόγω ανατιμήσεων – «Στροφή» στις… ψεκαστήρες
PIXABAY.

Ξεχάστε το μπουκαλάκι με το ελαιόλαδο στα εστιατόρια.

Το πρόβλημα των ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά παραμένει άλυτο, με αρκετά προϊόντα να ακολουθούν στον «χορό» το ελαιόλαδο, η τιμή του οποίου αυξήθηκε κατά 63,7% μέσα σε μόλις έναν χρόνο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, γεγονός το οποίο καθιστά τον «υγρό χρυσό» σε «πρωταθλητή» των ανατιμήσεων στη χώρα μας.

Λόγω αυτού, λοιπόν, είναι πιθανό οι ταξιδιώτες από κράτη του εξωτερικού που επισκέπτονται την Ελλάδα για τις διακοπές τους, να μην βρουν στο τραπέζι του εστιατορίου το κλασσικό μπουκάλι με το ελαιόλαδο, που παραδοσιακά συνόδευε το γεύμα τους.

Συγκεκριμένα, το ανοδικό «ράλι» στο κόστος του ελαιολάδου αναγκάζει πολλούς ιδιοκτήτες εστιατορίων να μην προμηθεύονται συσκευασίες για όλα τα τραπέζια, αλλά λιγότερες ή ακόμη και καθόλου. Μάλιστα, αρκετοί είναι εκείνοι που αντικατέστησαν το μπουκάλι με… ψεκαστήρα.

Οι «αλυσιδωτές» ανατιμήσεις στο λάδι επηρεάζουν σημαντικά και τον τιμοκατάλογο των φαγητών στα εστιατόρια. Η απουσία φιάλης με ελαιόλαδο από τραπέζια καταστημάτων εστίασης μπορεί να οδηγήσει την επιχείρηση σε πρόστιμο που φθάνει τα 500€.

Σχετικές ειδήσεις