Θα κληθούν οι τράπεζες να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του δημογραφικού

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κληθούν οι τράπεζες να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του δημογραφικού
Θα κληθούν οι τράπεζες να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του δημογραφικού
1'

Μιλώντας στο πλαίσιο του συνεδρίου «Δημογραφικό 2024 - Εθνική Προτεραιότητα», η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να καλέσουμε τις τράπεζες να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του δημογραφικού κυρίως στην παροχή επιτοκίων προς τα νέα ζευγάρια».

Πρόσθεσε επίσης ότι «είναι μία καλή αρχή, το πρόγραμμα “Σπίτι Μου”. Στόχος μας είναι είτε να διευρύνουμε τα υπάρχοντα προγράμματα, είτε να παροτρύνουμε τον τραπεζικό τομέα να συμβάλλει».

Η υπουργός είπε επίσης ότι «επεξεργαζόμαστε βελτίωση του προγράμματος “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” και μην αποκλείετε νέες ανακοινώσεις μέσα στη χρονιά. Επιπλέον, είμαστε θετικά διακείμενοι στο κομμάτι των φορολοελαφρύνσεων και πρέπει να δούμε που πρέπει να γίνουν».

Η κυρία Ζαχαράκη σημείωσε επίσης ότι πάνω από 84.200 νέες γυναίκες έχουν ενταχθεί σε προγράμματα απασχόλησης της ΔΥΠΑ, ενώ 34.400 γυναίκες έχουν ενταχθεί σε προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι μέχρι το 2026, η κυβέρνηση θα ενσωματώσει κοινοτική οδηγία για τη μισθολογική εξίσωση ανδρών – γυναικών και μία ακόμη για αύξηση 40% στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή