Επίδομα παιδιού: Πότε καταβάλλεται στους δικαιούχους η δεύτερη δόση - Πότε ανοίγει πάλι η πλατφόρμα

Πότε ανοίγει ξανά για αιτήσεις η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού
Επίδομα παιδιού: Πότε καταβάλλεται στους δικαιούχους η δεύτερη δόση - Πότε ανοίγει πάλι η πλατφόρμα
2'

Στις 31 Μαΐου καταβάλεται η δεύτερη δόση του επιδόματος παιδιού, ενώ στις 31 Μαΐου ανοίγει και πάλι η πλατφόρμα για τις αιτήσεις. Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2024 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022.

Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023.

Μεταξύ των προϋποθέσεων που θα ελέγχονται για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού είναι: η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση –από το προνήπιο έως και το Γυμνάσιο– καθώς και η επάρκεια φοίτησης.

Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως στα σχετικά πεδία:

  • Τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας.
  • Η τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Αν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του / της μαθητή / –τριας, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Αν δεν διασταυρωθούν, εμφανίζεται σχετική επισήμανση και ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό.

Για να ολοκληρωθεί η αίτηση, πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Περισσότερες πληροφορίες για το επίδομα παιδιού μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ, όπως και χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις, πατώντας εδώ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή