Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις
1'

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία μπορούν να υποβάλουν οι δικαιούχοι τις αιτήσεις τους για το επίδομα παιδιού, ανοίγει σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου.

Το ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση για το έτος 2024 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022.

Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023.

Η στήριξη της οικογένειας και των νέων γονιών είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης και ήδη έχει εφαρμοσθεί μια σειρά από πολιτικές για τη στήριξη της οικογένειας όπως είναι το αυξημένο επίδομα γέννας, το επίδομα μητρότητας, το οποίο πλέον χορηγείται και σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες, το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς».

Επιπλέον, σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου, θα καταβληθούν τα επιδόματα για τον μήνα Μάϊο, συνολικού ύψους σχεδόν 317εκ. ευρώ σε περίπου 1,3 εκατ. δικαιούχους. Μεταξύ των επιδομάτων που θα καταβληθούν είναι για το πρόγραμμα του προσωπικού βοηθού, το πρόγραμμα γέφυρα, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα παιδιού και το επίδομα στέγασης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή