Τιμολόγια ρεύματος: Σοκ για το πράσινο χρώμα - Αύξηση... ρεκόρ 12 ευρώ τον Ιούνιο!

Κατά τους πρώτους μήνες οι τιμές του ρεύματος υποχώρησαν, αλλά τα δεδομένα αλλάζουν το καλοκαίρι.

Τιμολόγια ρεύματος: Σοκ για το πράσινο χρώμα - Αύξηση... ρεκόρ 12 ευρώ τον Ιούνιο!
1'

Τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος συμπληρώνουν έξι μήνες λειτουργίας, με το κυμαινόμενο να φαίνεται πως αποτελεί την πιο συμφέρουσα λύση.

Το 90% νοικοκυριών είχε επιλέξει το πράσινο τιμολόγιο, ωστόσο ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσουν την επιλογή τους, καθώς το συγκεκριμένο τιμολόγιο επηρεάζεται περισσότερα από τις ανατιμήσεις.

Σύμφωνα με το OPEN, νοικοκυριό που έχε το πράσινο τιμολόγιο και έχει κατανάλωση 300 κιλοβατωρών τον Μάρτιο θα πλήρωνε 31,32 ευρώ. Τον Ιούνιο για την ίδια κατανάλωση θα πλήρωνε 43,14 ευρώ.

Εάν πάλι είχε επιλέξει το κίτρινο τιμολόγιο θα πλήρωνε τον Μάρτιο 30,95 ευρώ και 31,69 τον Ιούνιο. Εάν είχε επιλέξει το μπλε θα πλήρωνε τον Μάρτιο 40 ευρώ και 38,8 τον Ιούνιο.

«Θα αυξηθούν τα πράσινα τιμολόγια, γιατί η τελική τιμή χρέωσης των πράσινων τιμολογίων εξαρτάται από την τιμή εκκαθάρισής των δύο προηγούμενων μηνών. Τα πράσινα από 15 λεπτά θα αγγίξουν τα 18 λεπτά. Στα κίτρινα η αύξηση θα είναι μικρότερη. Τα μπλε, επίσης, θα πάρουν μία μικρή αύξηση από τον Ιούνιο», επεσήμανε ο ενεργειακός επιθεωρητής, Μιχάλης Χριστουδουλίδης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή