Καλοκαιρινές εκπτώσεις: Αντίστροφη μέτρηση, αρχίζουν στις 8 Ιουλίου 2024  

 Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές στις καλοκαιρινές εκπτώσεις

Θερινές εκπτώσεις
EUROKINISSI
2'

Δεκατρείς μέρες έμειναν για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων. Τα καταστήματα αρχίζουν τις καλοκαιρινές εκπτώσεις στις 8 Ιουλίου και θα παραμείνουν ανοιχτά και την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024.

Οι τακτικές θερινές εκπτώσεις σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013 ξεκινούν κάθε χρόνο τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και πρόκειται να διαρκέσουν ως τα τέλη Αυγούστου 2024.

Η αγορά στο λιανεμπόριο δεν έχει κινηθεί σταθερά και παρουσίασε διακυμάνσεις ανάμεσα στους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο 2024 θετικές κι αρνητικές.

Παγίδες για τους καταναλωτές στην τιμή και την ποιότητα των προϊόντων

Οι καταναλωτές θα πρέπει να ελέγχουν τις ετικέτες και να προσέχουν τις παγίδες, καθώς ορισμένες φορές η έκπτωση είναι πλασματική και δεν ανταποκρίνεται στην προηγούμενη τιμή ενώ για όσους δεν τηρούν τη νομοθεσία συμβαίνει και το ξεστοκάρισμα ελαττωματικών προϊόντων.

Σύμφωνα με οδηγία που εξέδωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) προς τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν τα εξής:

Αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της προηγούμενης και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση. Είναι υποχρεωτική η αναγραφή σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

Σε αντίθεση με την τιμή η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης εξαρτάται από την ίδια την επιχείρηση. Ωστόσο, αν υπάρχει αναγραφή τότε πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για το ποσοστό έκπτωσης.

Οι καταναλωτές οφείλουν να γνωρίζουν πως δεν είναι ίδιες οι εκπτώσεις με τις προσφορές. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της σεζόν ενώ οι προσφορές αφορούν είδη εποχής, που έχει παρέλθει.

Προσεκτικοί όμως πρέπει να είναι και οι έμποροι διότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι τσουχτερά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή