ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Pimco βλέπει έξοδο της Ελλάδας

Η Pimco βλέπει έξοδο της Ελλάδας

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα της Pimco, Άντριου Μπολς, δήλωσε από το Λονδίνο, ότι βλέπει τη συρρίκνωση της ευρωζώνης ως προϋπόθεση για την επιβίωσή της.


Το στέλεχος της μεγάλης επενδυτικής εταιρείας τόνισε ότι το στάτους κβο της νομισματικής ένωσης δεν είναι πλέον βιώσιμο. Εκτίμησε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι μια μικρότερη, λιγότερο ατελής ευρωζώνη, με μία ή περισσότερες χώρες να την εγκαταλείπουν. «Θα πρέπει να γίνουν πάρα πολλά τους επόμενους μήνες ή χρόνια αν είναι να μη φύγει η Ελλάδα από το ευρώ», ανέφερε ο κ. Μπολς.

Ο ίδιος συμφώνησε με τις θέσεις του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν, ο οποίος δήλωσε μέσα στην εβδομάδα ότι ίσως απαιτείται η ελληνική έξοδος για να πειστούν οι Γερμανοί ψηφοφόροι για την ανάγκη μεγαλύτερης οικονομικής στήριξης της νομισματικής ένωσης από το Βερολίνο.

Κατά τον Άντριου Μπολς τα τέσσερα μεγαλύτερα μέλη της ευρωζώνης – Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία – θα μείνουν ενωμένα σε ένα μικρότερο σχήμα με το κοινό νόμισμα, αν και παραδέχεται ότι η προσπάθεια θα είναι δυσκολότερη για την Ισπανία. Προειδοποίησε τέλος ότι οι αγορές καταστρέφουν την ευρωζώνη, η οποία κατακερματίζεται.