ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βερολίνο: Δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα για Ελλάδα

Βερολίνο: Δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα για Ελλάδα

Μία μόλις μέρα μετά τις εκλογές στην Ελλάδα και οι Γερμανοί αξιωματούχοι άρχισαν να στέλνουν μηνύματα προς την Αθήνα για τήρηση των συμφωνηθέντων.

«Δεν είναι η ώρα να κάνουμε εκπτώσεις στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Γκέοργκ Στράιτερ, ξεκαθαρίζοντας ότι «το χρονοδιάγραμμα για την Ελλάδα παραμένει όπως συμφωνήθηκε».

«Είναι κρίσιμης σημασίας τώρα να πειστεί η τρόικα ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα εφαρμόσει πλήρως τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για την εφαρμογή του προγράμματός της. Ωστόσο, αυτό διαψεύστηκε από αξιωματούχους στο Βερολίνο.

Η Γερμανία αναμένει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ανέφερε από την πλευρά του ο Γερμανός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι επόμενες δόσεις του δανείου θα εξαρτηθούν από τη συνέπειά της ως προς τις μεταρρυθμίσεις.