Άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης ζητούν βιομήχανοι και βιοτέχνες

Newsroom Newsroom

Άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης ζητούν βιομήχανοι και βιοτέχνες

Τον σχηματισμό κυβέρνησης το ταχύτερο δυνατόν, ακόμη και μέσα στη μέρα, ζητούν παραγωγικοί φορείς της Βόρειας Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί μεν να έδωσε μια ανάσα στην Ελλάδα

αφού απομάκρυνε προς στιγμήν τον φόβο επικείμενης αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη- αλλά δεν εξαφάνισε τα προβλήματα.

Σε αυτό το σκηνικό, προσθέτουν, απαραίτητη είναι η εθνική συστράτευση για μια κυβέρνηση συνεργασίας, με βάθος τετραετίας, η οποία θα αναλάβει κατά προτεραιότητα να επαναδιαπραγματευθεί κρίσιμους όρους του μνημονίου.

Αναλυτικότερα, με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) επισημαίνει ότι «αποτελεί αδήριτη ανάγκη να υπάρξει εθνική συστράτευση για να ληφθούν επιτέλους οι σοβαρές αποφάσεις, που με σταθερά βήματα θα οδηγήσουν τη χώρα σε σταδιακή έξοδο από την κρίση και στην εξασφάλιση και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής».

Γι’ αυτό, συνεχίζει η διοίκηση του ΣΒΒΕ, «πιστεύουμε ότι πρέπει να σχηματισθεί κυβέρνηση χωρίς καμία καθυστέρηση, που θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα το σεβασμό των δεσμεύσεών μας και προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης κρίσιμων όρων του μνημονίου».

Προσθέτει δε, ότι μπορεί να ανατρέψει την κακή εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό η διευθέτηση θεμάτων όπως: παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις και στην πραγματική οικονομία, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, λήψη αναπτυξιακών μέτρων, εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος, αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης, αποκρατικοποιήσεις, εμπέδωση κλίματος ασφάλειας, ενεργειακές συμφωνίες κλπ.

Για εκλογικό αποτέλεσμα «ανάσα για τη χώρα», κάνει λόγο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι, τώρα, οι επιχειρηματίες της χώρας επιθυμούν -το ταχύτερο- τον σχηματισμό δυναμικής κυβέρνησης, που δεν θα επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος και θα προωθήσει, με ένταση, αναπτυξιακά μέτρα.

«Οι πολίτες επέλεξαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και παράλληλα έδωσαν ηχηρό μήνυμα ότι επιθυμούν κυβέρνηση συνεργασίας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει αναπτυχθεί η κουλτούρα της συνεργασίας στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Την ύστατη στιγμή, οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Οι πολιτικοί που θα αναλάβουν ενεργό ρόλο στην νέα κυβέρνηση, θα πρέπει να διαπραγματευτούν με αποτελεσματικότητα την τύχη του τόπου» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να έχει βάθος τετραετίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved