ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ε.Ε: Η Ελλάδα έχει καθυστερήσει

Ε.Ε: Η Ελλάδα έχει καθυστερήσει

Αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το πρόγραμμα αρωγής προς την Ελλάδα έχει "σε μεγάλο βαθμό εκτροχιαστεί" και θα πρέπει "να υπάρξει αναδιαπραγμάτευση" αυτό το καλοκαίρι, με επιλογή ανάμεσα σε νέα μέτρα λιτότητας ή μια επιμήκυνση των προθεσμιών για την Ελλάδα

"Αυτό δεν είναι πλέον το πρόγραμμα, διότι το πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί πολύ", δήλωσε ο Τόμας Βίζερ, πρόεδρος της ομάδας εργασίας της ευρωζώνης (Euro Working Group), της ομάδας των υψηλόβαθμων Ευρωπαίων δημόσιων λειτουργών στους οποίους έχει ανατεθεί να προετοιμάζουν τις συνόδους των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Οι υπουργοί πρόκειται να συνεδριάσουν σήμερα στο Λουξεμβούργο έχοντας στην ημερήσια διάταξη κυρίως τη στήριξη της Ελλάδας.

"Αν βρίσκεστε εντελώς έξω από τις γραμμές, με μήνες καθυστέρησης στο πρόγραμμα", ιδιαίτερα στο επίπεδο των ιδιωτικοποιήσεων και των δημοσιονομικών εσόδων, "δεν πρόκειται πια για το ίδιο πρόγραμμα", επισήμανε ο κ. Βίζερ υπογραμμίζοντας πως η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας αποκαλύφθηκε πως είναι "ακόμη χειρότερη απ' ό, τι πιστεύαμε".