ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλεξέι Κουντρίν: Η Ευρώπη θα καταρρεύσει…

Αλεξέι Κουντρίν: Η Ευρώπη θα καταρρεύσει…

Την κατάρριψη της ευρωζώνης προέβλεψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Αλεξέι Κουντρίν, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους σε φόρουμ Οικονομικών που έγινε το Σάββατο, 23 Ιουνίου στο Λένινγκραντ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ισπανία θα είναι το επόμενο «θύμα» της κρίσης που μαστίζει την Ευρώπη στον οικονομικό τομέα, ενώ μετά θα ακολουθήσει η Ιταλία.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, υποστήριξε πως ο χρόνος για να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ο κ. Κουντρίν αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, τονίζοντας πως δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές, ακόμα κι αν η Γερμανία αναθεωρήσει τις συμφωνίες που έχουν γίνει για τη διάσωση της χώρας μας.

Στη συνέχεια προέβλεψε την έξοδο Ελλάδας και Ισπανίας από την Ευρωζώνη, ενώ τόνισε πως μοναδική διέξοδος για να αποφευχθεί η πτώση της ευρωζώνης, θα είναι μια πιθανή διαγραφή χρέους τόσο της Ισπανίας, όσο και της Ιταλίας.

«Η τρομαχτική προοπτική μπορεί να αναβληθεί εάν επιτραπεί σε χώρες που πλήττονται από την κρίση αν τους επιτραπεί μια εν μέρει αναδιάρθρωση των χρεών τους, ένα ακόμα πιο μεγάλο κούρεμα και αν οι αντίστοιχες κυβερνήσεις συμφωνήσουν στην ανακεφαλαιοποίηση του αξιόχρεου των τραπεζών», συνέχισε ο ίδιος.

Καταλήγοντας, ο Κουντρίν είπε πως η κρίση στην Ευρώπη δεν απειλεί μόνο την ήπειρό μας, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.