ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Ο Σόιμπλε διαψεύδει τα περί ελληνικής χρεοκοπίας

Reuters: Ο Σόιμπλε διαψεύδει τα περί ελληνικής χρεοκοπίας

Στη διάψευση δημοσιεύματος που αφορά σε δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προχώρησε ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών, Στέφεν Κάμπετερ, μιλώντας στο Reuters.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο Σόιμπλε φέρεται ότι κάλεσε μέλη του κοινοβουλίου την Παρασκευή να ετοιμάζονται για μια επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδος και έξοδο από την ευρωζώνη.

«Τα δημοσίευμα αυτά είναι ανοησίες» ήταν το σχόλιο του Κάμπετερ στο Reuters, στο περιθώριο μιας τοπικής συνάντησης των Χριστιανοδημοκρατών στην πόλη Κρέφελντ, διευκρινίζοντας ότι ο Σόιμπλε μίλησε στους βουλευτές για την ανάγκη να εφαρμοστούν τα μέτρα λιτότητας και οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

ΤοΒ υποστήριζε ότι ο Σόιμπλε δήλωσε σε βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών και του CSU (Χριστιανοσοσιαλιστική Ένωση) ότι η Γερμανία ετοιμάζεται για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την χρεοκοπία της χώρας.

Όπως ανέφερε το περιοδικό, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλούσε στους βουλευτές για την περαιτέρω ανάπτυξη του ESM, τονίζοντας ότι θα ήταν αναγκαία μια πτυχή αναφορικά με τις κρατικές χρεοκοπίες. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, παρόντες στη συζήτηση ανέφεραν ότι άκουσαν το Γερμανό υπουργό να λέει πως άποψη πολλών ειδικών είναι ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς μια εξωτερική υποτίμηση.