ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιστροφή του κλίματος για τον ελληνικό τουρισμό

Αντιστροφή του κλίματος για τον ελληνικό τουρισμό

Σημαντική αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα καταγράφουν οι μεγάλοι tour operator της Γερμανίας, τις τελευταίες εβδομάδες.

Η δραματική υποχώρηση στις κρατήσεις του προηγούμενου διαστήματος ανακόπηκε από τις καλές προσφορές, την εξαιρετική σχέση τιμής-απόδοσης και την πολιτική σταθερότητα που έφεραν οι πρόσφατες εκλογές, υποστηρίζει ρεπορτάζ της Deutsche Welle.

Στην αντιστροφή του αρνητικού για την Ελλάδα κλίματος στη Γερμανία συνέβαλε και η εκστρατεία σωτηρίας του ελληνικού τουρισμού που ξεκίνησαν την άνοιξη μεγάλοι γερμανικοί tour operator απαντώντας στις καθοδικές τάσεις που καταγράφονταν από τις αρχές του χρόνου.

Επικεφαλής της εκστρατείας στον τουριστικό όμιλο Alltours τέθηκε ο ίδιος ο ιδρυτής και νυν διευθύνων σύμβουλός του, Βίλι Φερχούβεν, διαφημίζοντας το ελληνικό τουριστικό προϊόν με ολοσέλιδες καταχωρήσεις. Ακολούθησαν πολυάριθμα ραδιοτηλεοπτικά σποτάκια αλλά και συνεντεύξεις του κ. Φερχούβεν σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια. «Ναι, από τον Ιούνιο διαπιστώνουμε μια αλλαγή του κλίματος και ανοδικές τάσεις. Από τον Ιούνιο καταγράφουμε και πάλι διψήφιο ποσοστό αύξησης των κρατήσεων, τους προηγούμενους μήνες ωστόσο είχαμε διψήφιο ποσοστό μείωσης», δηλώνει.

Η θετική τάση επιβεβαιώνεται και από τον Tui. «Ο αριθμός των κρατήσεων βελτιώνεται από εβδομάδα σε εβδομάδα. Η Ελλάδα είχε ένα αδύναμο ξεκίνημα όσον αφορά τις κρατήσεις για τη σεζόν λόγω της κρίσης, της συζήτησης για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ αλλά και των τηλεοπτικών εικόνων από τις διαδηλώσεις στην Αθήνα. Αρκετοί Γερμανοί τουρίστες είχαν ως εκ τούτου τις επιφυλάξεις τους, αλλά εν τω μεταξύ διαπιστώνονται πράγματι ανοδικές τάσεις», δηλώνει η εκπρόσωπος Τύπου, Άνγια Μπράουν.

Ο Thomas Cook από την άλλη, συνδέει τον αριθμό των κρατήσεων με την ειδησεογραφία: «Η εξέλιξη των κρατήσεων εξαρτάται εν μέρει από την ειδησεογραφία. Όταν δεν υπάρχουν αρνητικές ειδήσεις, τότε ανεβαίνει ο αριθμός των κρατήσεων, αντίθετα όταν υπάρχουν, για παράδειγμα αναφορές για πολιτική αβεβαιότητα ή απεργίες, τότε υποχωρούν. Αυτό δεν είναι πάντα λογικό, αλλά σχετίζεται με την εμπιστοσύνη ή την έλλειψη εμπιστοσύνης», υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του ομίλου Ματίας Μπράντες.