ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα ζητάει η Μέρκελ για την Ελλάδα

Ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα ζητάει η Μέρκελ για την Ελλάδα

Απαραίτητη θεωρεί η Άγκελα Μέρκελ την περαιτέρω συρρίκνωση των οικονομιών της Ελλάδας και της Ισπανίας, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αντιμετώπισης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων στις δύο χώρες.

Μιλώντας στη Βουλή της χώρας της, η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε, ότι η εξυγίανση των προβληματικών κρατών Ελλάδα και Ισπανία, θα έρθει μόνο μέσα από τη συρρίκνωση των οικονομιών τους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί να συζητά η Ευρώπη μέτρα ανάπτυξης που θα στηρίζονται σε δανεικά». Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει την περαιτέρω συρρίκνωση των οικονομιών ως «απαραίτητη και φυσιολογική εξέλιξη».

Η κα. Μέρκελ επέστρεψε δριμύτερη στο γνωστό της ύφος και σε ότι αφορά την «οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων», η οποία δίδεται στην Ελλάδα, τόνισε, ότι θεωρεί «υψηλό αγαθό» την τήρηση των δεσμεύσεων και για μια ακόμη φορά υποστήριξε την ανάγκη για μεγαλύτερο έλεγχο και δυνατότητα επιβολής κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα πρόσθεσε, πως το Δημοσιονομικό Σύμφωνο αποτελεί βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ τόνισε πως σε συγκεκριμένα σημεία θα πρέπει να δοθεί στις Βρυξέλλες ακόμη μεγαλύτερη εξουσία για επιβολή κυρώσεων, όταν ένα κράτος- μέλος δεν τηρεί τους κανόνες.

Ρoή Ειδήσεων