ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Ηπείρου για χαμηλότερες τιμές

Πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Ηπείρου για χαμηλότερες τιμές

Με στόχο την καθιέρωση περιόδου χαμηλού κόστους ανά κλάδο επαγγελματιών, και την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και των καταναλωτών, αναλαμβάνει δράσεις η Περιφέρεια Ηπείρου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, παρουσία εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων της Π.Ε. Ιωαννίνων, συζητήθηκαν οι βασικοί άξονες της πρωτοβουλίας. Στόχος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής, αντιπεριφερειάρχη Οδυσσέα Πότση, είναι η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και η βελτίωση της πρόσβασης των καταναλωτών στις τοπικές επιχειρήσεις.

Το πλαίσιο που συζητήθηκε, προβλέπει τον ορισμό ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος (μίας ημέρας ή περισσότερων ημερών) μετά από απόφαση κάθε επαγγελματικού κλάδου, όπου θα διαμορφώνονται χαμηλές τιμές για τους καταναλωτές. Ο κ. Πότσης τόνισε πως η πρωτοβουλία βασίζεται στην εθελοντική συμμετοχή και γι' αυτό η απόφαση που θα ληφθεί δεν θα είναι δεσμευτική για τους επαγγελματίες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι φορέων από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το τοπικό παράρτημα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Ιωαννίνων, το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, το Σωματείο Ιδιοκτήτων Καφέ – Μπαρ – Εστιατορίων Ιωαννίνων, καθώς και το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταστημάτων, που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών ενίσχυσης της τοπικής αγοράς.