ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Η Ελλάδα να καλύψει τις καθυστερήσεις

Σόιμπλε: Η Ελλάδα να καλύψει τις καθυστερήσεις

Κατά της διάθεσης περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα τάχθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Bild».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να διπλασιάσει τις προσπάθειες που καταβάλλει για την τήρηση των όρων του σχεδίου διάσωσης. Μάλιστα, τόνισε ότι εάν υπάρχουν καθυστερήσεις η Ελλάδα θα πρέπει να τις καλύψει. Ο κ. Σόιμπλε δεν θέλησε να κάνει εκτιμήσεις ή προβλέψεις για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, λέγοντας ότι δεν θέλει να προκαταλάβει την έκθεση της τρόικας. Όταν θα είναι έτοιμη, θα συνέλθει, όπως είπε, το Eurogroup.

Ο κ. Σόιμπλε συμπλήρωσε ότι δεν κάνει παραλληλισμούς ανάμεσα στην κατάσταση στην Ελλάδα και εκείνη στην Ισπανία, στην περίπτωση της οποίας το Eurogroup ενέκρινε ένα σχέδιο δανεισμού για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, την Παρασκευή.

«Τα αίτια των κρίσεων στις δύο χώρες είναι εντελώς διαφορετικά. Η ισπανική οικονομία είναι πολύ πιο ανταγωνιστική και έχει μια διαφορετική δομή. Η χώρα θα σταθεί στα πόδια της ξανά γρήγορα», εκτίμησε.