ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η απάντηση του ΔΝΤ στον Π. Ρουμελιώτη

Η απάντηση του ΔΝΤ στον Π. Ρουμελιώτη

Απάντηση στις αιχμές του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, έδωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σχετικά με το ότι όλοι γνώριζαν ότι το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε για τη διάσωση της Αθήνας δεν είχε πιθανότητες επιτυχίας.

Ο διεθνής οργανισμός προβάλει τη θέση ότι ο Π. Ρουμελιώτης ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ ουδέποτε διαφοροποιήθηκε ή εξέφρασε αντίρρηση ως προς το περιεχόμενο των πολιτικών που προβλέπονται στο δημοσιονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα όταν αυτό εγκρίθηκε από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου.

Ειδικά για την αναφορά του κ. Ρουμελιώτη ότι το ΔΝΤ γνώριζε από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα για την Ελλάδα ήταν αδύνατον να εφαρμοσθεί αφού δεν υπήρξε οποιοδήποτε αντίστοιχο επιτυχημένο παράδειγμα στο παρελθόν, πηγές του ταμείου τις οποίες επικαλείται ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Ουάσιγκτον, ανέφεραν πως ο τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ στήριξε από την αρχή και με ενεργό τρόπο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές τις πολιτικές στο πεδίο της δημοσιονομικής προσαρμογής που εισηγήθηκε το ΔΝΤ και δεσμεύτηκε να εφαρμόσει η Ελλάδα, τόσο κατά τη διάρκεια του πρώτου όσο και του δεύτερου προγράμματος στήριξης της χώρας.

Οι ίδιες πηγές παραπέμπουν στις απόψεις που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ όταν εγκρίθηκε το πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

«Το ΔΝΤ γνώριζε ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει» είπε ο Π. Ρουμελιώτης