ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανός υπουργός «βλέπει» την Ελλάδα εκτός ευρώ

Γερμανός υπουργός «βλέπει» την Ελλάδα εκτός ευρώ

Ένας ακόμη Γερμανός αξιωματούχος κάνει λόγο για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Αυτή τη φορά ήταν ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Πέτερ Ραμζάουερ, μέλος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας, του αδελφού κόμματος της καγκελαρίου Μέρκελ.

«Φυσικά και η Ελλάδα μπορεί να βγει από το ευρώ. Αν και πρέπει να το πούμε, δεν είναι αυτή η λύση όλων των προβλημάτων», δήλωσε σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Γερμανίας.

Πρόκειται για τον δεύτερο Γερμανό υπουργό, μετά τον Φίλιπ Ρέσλερ, που αναφέρεται τις τελευταίες ημέρες σε μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Και οι δύο υπουργοί είναι μέλη μικρών κομμάτων, εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απλώς προειδοποίησε πριν από δέκα ημέρες την Ελλάδα ότι πρέπει να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να τηρήσει τους όρους του σχεδίου διάσωσης στο οποίο έχει συμφωνήσει.

«Αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι πλέον πρόθυμο να πληρώσει, και αυτό θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες, προσωπικά πιστεύω ότι η Γερμανία δεν πρέπει να χορηγήσει άλλα χρήματα», επισήμανε ο Ραμζάουερ και προσέθεσε πως «τότε δεν θα μείνει άλλη λύση για την Ελλάδα από το να εγκαταλείψει το ευρώ».