ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάτω από τα 20 δολ. η μετοχή του Facebook

Κάτω από τα 20 δολ. η μετοχή του Facebook

Για πρώτη φορά μετά την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η μετοχή του Facebook, υποχωρεί κάτω από τα 20 δολάρια.

Η πτώση οφείλεται στις αμφιβολίες αμφιβολιών για τις προοπτικές ανάπτυξης, των αποχωρήσεων στελεχών και της επερχόμενης λήξης της πρώτης περιόδου απαγόρευσης πωλήσεων μετοχών από insiders.

Η μετοχή έφτασε έως το χαμηλό των 19,82 δολ. χθες Πέμπτη ενώ το Μάιο είχε ξεκινήσει στα 38 δολ. με τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά από εταιρεία της Silicon Valley. Την Τετάρτη ο διευθυντής συνεργασιών, Ethan Beard, και η διευθύντρια marketing, Katie Mitic, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από την εταιρεία.

Ένας επιπλέον λόγος ανησυχίας είναι η μείωση του ρυθμού αύξησης των εσόδων καθώς το δεύτερο τρίμηνο η εταιρεία ανακοίνωση άνοδο 32% όταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011 είχε παρουσιάσει αύξηση πάνω από 100%.

Στις 16 Αυγούστου περίπου 271 εκατ. μετοχές θα είναι διαθέσιμες για συναλλαγές ενώ άλλες 243 εκατ. μετοχές θα είναι διαθέσιμες μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. Ωστόσο, η αναμενόμενη ημερομηνία είναι η 14η Νοεμβρίου όταν και 1,2 δισ. μετοχές θα είναι διαθέσιμες.