ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρεις μνηστήρες για την Εμπορική

Τρεις μνηστήρες για την Εμπορική

Τις προτάσεις τους για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας αναμένεται να καταθέσουν αύριο το απόγευμα οι Εθνική, Alpha Bank και Eurobank, στο πλαίσιο των διεργασιών ανασυγκρότησης του εγχώριου χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις έχουν συζητήσει με την πωλήτρια Credit Agricole και έχουν πραγματοποιήσει κατ’ αρχήν ελέγχους.

Η Alpha Bank, που είναι ο μοναδικός εκ των τριών ομίλων που έχει καταθέσει τελική πρόταση για εξαγορά της Εμπορικής, πιθανότατα θα καταθέσει εκ νέου πρόταση, έτσι ώστε να ευθυγραμμιστεί με τις προϋποθέσεις της ΤτΕ και του ΤΧΣ.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος είναι η διασφάλιση ότι η Credit Agricole θα επανακεφαλαιοποιήσει πλήρως την ελληνική θυγατρική της, ώστε να μη χρησιμοποιηθούν κεφάλαια από το ΤΧΣ.

Οι φάκελοι των τριών μνηστήρων της Emporiki Bank θα αποσταλούν αρχικώς στις Βρυξέλλες και αφού πάρουν την έγκριση της τρόικας, θα καταλήξουν στο Παρίσι ώστε η Credit Agricole να αποφασίσει με ποιον θα συμπορευτεί τα επόμενα χρόνια στην ελληνική αγορά.

Βασικός όρος που έχει τεθεί από τους δανειστές του ελληνικού Δημοσίου είναι να μην υπάρξει «φυγή κεφαλαίων εκτός Ελλάδος», δηλαδή να μη χρηματοδοτηθεί ο γαλλικός όμιλος για την ενίσχυση της θυγατρικής του στην Ελλάδα.