ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστολές Σταϊκούρα προς υπουργούς ενόψει κατάρτισης προϋπολογισμού

Επιστολές Σταϊκούρα προς υπουργούς ενόψει κατάρτισης προϋπολογισμού

Επιστολές στους Υπουργούς εν όψει της κατάρτισης του Σχεδίου Προϋπολογισμού του 2013 απέστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος η εξάντληση των περιθωρίων περιστολής και ο διαχρονικός εξορθολογισμός της δημόσιας δαπάνης που αφορά τη χρηματοδότηση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.), άλλων Συλλογικών φορέων καθώς και την καταβολή επιχορηγήσεων, εισφορών συνδρομών σε διεθνείς οργανισμούς και άλλες οντότητες του εξωτερικού.

Ακολουθούν οι επιστολές του κ. Σταϊκούρα

«Εν όψει της κατάρτισης του Σχεδίου Προϋπολογισμού του 2013 και σε συνέχεια των σχετικών αιτημάτων των υπουργείων, που αφορούν την καταβολή επιχορηγήσεων, εισφορών και συνδρομών σε διεθνείς οργανισμούς και παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε για τα ακόλουθα ζητήματα:

-Τον πλήρη κατάλογο των οργανισμών χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο σας καθώς και το ύψος των αντίστοιχων δαπανών.
-Ποιες εκ των δαπανών αυτών αποτελούν νομική υποχρέωση της Χώρας μας.
-Ποιες εκ των ανωτέρω δαπανών κρίνονται από την πλευρά σας ως απολύτως αναγκαίες.

Στόχος είναι η εξάντληση των περιθωρίων περιστολής και ο εξορθολογισμός της σχετικής δαπάνης στο πλαίσιο της κοινής μας βούλησης για προώθηση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, προσαρμογής και πειθαρχίας."

"Εν όψει της κατάρτισης του Σχεδίου Προϋπολογισμού του μας ενημερώσετε για τα εξής:

α. Τον πλήρη κατάλογο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.) και άλλων Συλλογικών φορέων, που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο σας καθώς και το ύψος των αντίστοιχων δαπανών.

β. Ποιες εκ των δαπανών αυτών αποτελούν νομική υποχρέωση του ελληνικού δημοσίου.

γ. Ποιες εκ των ανωτέρω δαπανών κρίνονται από την πλευρά σας ως απολύτως αναγκαίες.

Στόχος είναι η εξάντληση των περιθωρίων περιστολής και ο εξορθολογισμός της σχετικής δαπάνης στο πλαίσιο της κοινής μας βούλησης για προώθηση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, προσαρμογής και πειθαρχίας».