ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε και Ρέσλερ λένε «όχι» στην επιμήκυνση

Σόιμπλε και Ρέσλερ λένε «όχι» στην επιμήκυνση

Οι Γερμανοί επιτίθενται στην Ελλάδα ένα 24ωρο πριν τη συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ στο Βερολίνο

Πρώτος απ’ όλους φυσικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, τονίζοντας πως «υπάρχουν όρια».

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, δεν μπορούμε να κάνουμε ένα ακόμη νέο πρόγραμμα» δήλωσε στο υπουργείο του, αν και αναγνώρισε ότι «η Ελλάδα είναι σε πολύ δύσκολη θέση».

«Περισσότερος χρόνος σημαίνει και περισσότερα χρήματα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και τάχθηκε κατά της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος.

Από τις αρνητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας δεν θα μπορούσε να λείπει ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος ξεκαθάρισε πως «εκπτώσεις για την Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνουν».

«Αυτό σημαίνει ακόμη ότι όποιος δεν τηρεί τις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις, δεν μπορεί να περιμένει περαιτέρω οικονομική βοήθεια. Αλλά και μια χρονική παράταση, όπως ζητεί η ελληνική κυβέρνηση, δεν θα βοηθήσει περισσότερο», πρόσθεσε ο κ. Ρέσλερ και επεσήμανε για μια ακόμη φορά πως δεν πρόκειται να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα.

Υπέρ των νέων παραχωρήσεων προς την Ελλάδα τάσσεται ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, μιλώντας στην Frankfurter Rundschau.

«Εάν το καινούργιο πρόγραμμα σταθεροποίησης των Ελλήνων είναι εύλογο και ισχυρό, δεν θα ήταν πολύ έξυπνο, λόγω μιας μετάθεσης του στόχου πληρωμής για δώδεκα μήνες, να ξεχάσουμε όλες τις αξιώσεις μας», δηλώνει ο κ. Σταϊνμάγερ και εκτιμά ότι στο τέλος θα υποχωρήσει και η Καγκελάριος Μέρκελ.

Διαβάστε επίσης: Ρέσλερ: Δεν υπάρχουν εκπτώσεις για την Ελλάδα

Σόιμπλε: Δεν θα βοηθήσουμε ξανά την Ελλάδα, υπάρχουν όρια!