ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάουντερ: Μια έξοδος της Ελλάδας δεν θα ήταν πρόβλημα

Κάουντερ: Μια έξοδος της Ελλάδας δεν θα ήταν πρόβλημα

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της παράταξης της Άνγκελα Μέρκελ, Βόλκερ Κάουντερ.

Λίγες μόλις ώρες πριν τη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο κ. Κάουντερ μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης υποστήριξε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για την Ευρωζώνη.

«Η κατάσταση στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία βελτιώνεται και το πρόγραμμα προχωρά κανονικά, επομένως μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα ήταν πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Κάουντερ.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ακόμη πως ούτε οι όροι, ούτε το περιεχόμενο του ελληνικού πακέτου τελούν υπό διαπραγμάτευση.

«Ποτέ δεν ήταν πιο σαφές ότι σε αυτή την κατάσταση (η επαναδιαπραγμάτευση) σημαίνει περισσότερο χρήμα και δεν μπορούμε να διαθέσουμε περισσότερα χρήματα», δήλωσε ο κ. Κάουντερ.

«Η θέση μου είναι πως δεν μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε ούτε τα χρονικά περιθώρια ούτε το περιεχόμενο. Η Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί πρώτα στις δεσμεύσεις της», επεσήμανε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της παράταξης της Άνγκελα Μέρκελ.