ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαζαρίδης: Eνδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών στο Roadshow

Λαζαρίδης: Eνδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών στο Roadshow

Ολοκληρώνεται σήμερα το ετήσιο Roadshow ελληνικών επιχειρήσεων, που οργανώνει για 7η συνεχή χρονιά, το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο με την υποστήριξη του Bloomberg.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του διημέρου, πραγματοποιήθηκαν περίπου 400 συναντήσεις μεταξύ των 100 fund managers, τα οποία έχουν υπό διαχείριση κεφάλαια που ξεπερνούν τα 1,7 τρισεκατομμύρια ευρώ, και των 25 εισηγμένων εταιριών, που συμμετείχαν στο Roadshow.

Το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών για την Ελληνική αγορά, παραμένει αυξημένο, παρά τη δύσκολη συγκυρία και τη «δυσπιστία» που υπάρχει, με αποτέλεσμα οι περισσότερες εταιρίες να έχουν πλήρες πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του διημέρου.

Στο Roadshow συμμετείχαν θεσμικοί επενδυτές προερχόμενοι κυρίως από τη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Ελβετία, τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Γαλλία.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, πραγματοποιήθηκε πάνελ με ομιλητές τους κ.κ. Μιχάλη Μασουράκη, Διευθυντή Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank, Τάσο Αναστασάτο, Senior Economist της Eurobank και Παύλο Μυλωνά, Γενικό Διευθυντή Στρατηγικής & Δραστηριοτήτων Εξωτερικού της Εθνικής Τράπεζας και θέμα, «Ελλάδα: Η επόμενη μέρα (Greece: What’s next)». Συντονιστής του πάνελ ήταν ο κ. Niraj Shah, Economist του Bloomberg.

Το βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια Cocktail, το Χρηματιστήριο Αθηνών βράβευσε τους χορηγούς του 7ου Roadshow Ελληνικών Επιχειρήσεων που για τη φετινή χρονιά ήταν οι: Alpha Finance, Citi, Eurobank EFG Equities, Επενδυτική Τράπεζα, Εθνική Χρηματιστηριακή. Χορηγός φιλοξενίας του Roadshow ήταν και πάλι το Bloomberg.

Στο πλαίσιο του Roadshow ο Πρόεδρος του ΧΑ, Σωκράτης Λαζαρίδης έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Bloomberg, στη δημοσιογράφο Linzie Janis παρουσιάστρια της εκπομπής “Countdown”.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στο φετινό roadshow είναι οι:

- Εθνική Τράπεζα

- Eurobank EFG

- Alpha Bank

- Τράπεζα Πειραιώς

- Τράπεζα Κύπρου

- Marfin Investment Group

- ΕΥΔΑΠ

- Ελλάκτωρ

- Ο.Τ.Ε.

- Ο.Π.Α.Π.

- Ελληνικά Πετρέλαια

- Δ.Ε.Η.

- Μότορ Οιλ

- Ιντραλότ

- Τιτάν

- Μυτιληναίος

- Γρ.Σαράντης

- Eurobank Properties

- Follie Follie

- Fourlis

- Frigoglass

- ΒΙΟΧΑΛΚΟ

- Σιδενόρ

- ΜΕΤΚΑ

- ΕΧΑΕ