ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιδράσεις στις δηλώσεις Κατσάμπα για το τρίτο πακέτο διάσωσης

Αντιδράσεις στις δηλώσεις Κατσάμπα για το τρίτο πακέτο διάσωσης

​Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών σε όσα ανέφερε ο Θ. Κατσάμπας στο πρακτορείο Dow Jones Newswires για την ανάγκη τρίτου πακέτου στήριξης της Ελλάδας.

«Τις θέσεις της Ελλάδας στην Οικονομία τις διαμορφώνουν ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών» ήταν η απάντηση του υπουργείου οικονομικών.

Νωρίτερα ο κος Κατσάμπας είχε αναφέρει ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει μόνη της το χρηματοδοτικό κενό και θα χρειαστεί τρίτο πακέτο στήριξης. Η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση, η οποία θα μπορεί να πάρει τη μορφή είτε της συμμετοχής του Επίσημου Τομέα ή επιπλέον δανείων, με την ελπίδα πιο ευνοϊκών όρων».

Άμεση ήταν η αντίδραση και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με το Reuters, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ, G. Rice, ερωτηθείς για την πιθανότητα τρίτου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα, υπογράμμισε ότι οι διαπραγματεύσεις με τη χώρα επικεντρώνονται στο να επανέλθει το τρέχον πρόγραμμα σε τροχιά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν στο ΔΝΤ σκέψεις για να προχωρήσει κούρεμα του επίσημου τομέα (ΟSI) προκειμένου να βρεθεί το χρέος σε βιώσιμα επίπεδα, απάντησε ότι« το Ταμείο πάντα ζητά τη βιωσιμότητα του χρέους για να συμμετέχει στο πρόγραμμα. Θα πρέπει να περιμένουμε τα συμπεράσματα της τρόικα για το θέμα του χρέους».

Το ΔΝΤ εκτιμά τις προσπάθειες που έγιναν από τους Ελληνες πολίτες και μια από τις προκλήσεις θα είναι η εφαρμογή των μέτρων με δίκαιο τρόπο που θα προστατεύει τους περισσότερους αδύνατους.

Διαβάστε ακόμα:

Η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο διάσωσης