ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Nέα πρόστιμα για παρεμπόριο

Nέα πρόστιμα για παρεμπόριο

Η νέα επιχείρηση εναντίον του παραεμπορίου στο Αιγάλεω, σε θρησκευτική πανήγυρη στο χώρο του Ιερού Ναού του Εσταυρωμένου, επέφερε πρόστιμα, εκθέσεις για μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης και κατάσχεση- καταστροφή προϊόντων παραεμπορίου.

Η Υπηρεσία Ελέγχου της Αγοράς, στο πλαίσιο των αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, πραγματοποίησε νέους ελέγχους κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες της 13ης Σεπτεμβρίου στη θρησκευτική πανήγυρη του Ι. Ν. Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου ήταν τα εξής:

1. Επεβλήθησαν 2 πρόστιμα (ν.2323/95) ύψους 600 ευρώ (300 Χ 2)

2. Συνετάχθησαν 4 εκθέσεις (ν.2065/92) για μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης, οι οποίες θα διαβιβαστούν στις αρμόδιες ΔΟY

3. Συνετάχθησαν 3 πρωτόκολλα κατάσχεσης- καταστροφής. Τα κατασχεθέντα εμπορεύματα κατεστράφησαν επιτόπου με ανεξίτηλο σπρέι.

Για το θέμα, ο υφυπουργός κ. Αθανάσιος Σκορδάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Πολιτεία στέλνει με κάθε ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο το μήνυμα με τον πιο σαφή τρόπο: Το παραεμπόριο δεν έχει θέση στην ελληνική αγορά και θα σταματήσει. Η προσπάθεια συνεχίζεται και θα στεφθεί με επιτυχία. Θα γίνουν όσες επιχειρήσεις χρειαστεί, προκειμένου όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που λέμε, το εννοούμε».