ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενίσχυση και προβολή του αμπελοοινικού τομέα

Ενίσχυση και προβολή του αμπελοοινικού τομέα

Στη συγκρότηση ομάδας εργασίας με αντικείμενο τη θέσπιση νομοθετικού πλαισίου στον αμπελοοινικό τομέα, που θα είναι προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς, προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην ομάδα εργασίας, που συγκροτείται με πρωτοβουλία του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρη και Μ. Χαρακόπουλου, αντίστοιχα, θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς τους κλάδου και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου. O κ. Τσαυτάρης, ο οποίος είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους του αμπελοοινικού τομέα, αφού υπογραμμίζει τη σημασία του κλάδου στην εθνική οικονομία, επισημαίνει πως καταβάλλεται στοχευμένη και σημαντική προσπάθεια για την προώθηση και προβολή του ελληνικού κρασιού. Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν στον οινοτουρισμό και στην πορεία υλοποίησης του ειδικού μέτρου στήριξης της ΚΟΑ (Κοινή Οργάνωση Αγοράς) Οίνου σχετικά με την προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών. Πρόγραμμα, που εφαρμόζεται για τέταρτη χρονιά στη χώρα μας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Τσαυτάρης, ήδη μετά την έκδοση 45 υπουργικών αποφάσεων ένταξης στο πρόγραμμα Ιδιωτικών και Συνεταιριστικών Οινοποιητικών Επιχειρήσεων καθώς και Ομάδες αυτών, προχωρά στην υπογραφή συμβάσεων με τους δικαιούχους, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση των δράσεων στις τρίτες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, ο Καναδάς και η Ελβετία.

Επίσης, ο κ. Τσαυτάρης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μέλη του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου. Στη συνάντηση κυριάρχησαν ζητήματα που άπτονται της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, της ΚΟΑ Οίνου, εστιάζοντας στα δικαιώματα φύτευσης του αμπελουργικού δυναμικού, καθώς και στην αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου και τη θεσμική ανασυγκρότηση του τομέα.