ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕΑ: Αντιδράσεις για φορολόγηση ελευθέρων επαγγελματιών

ΕΕΑ: Αντιδράσεις για  φορολόγηση ελευθέρων επαγγελματιών

«Τα σενάρια που διακινούν τις τελευταίες ημέρες διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες, για οριζόντια επιβολή φορολογικού συντελεστή 20 ή και 30 τοις εκατό σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, θα οδηγήσουν χιλιάδες καθόλα νόμιμους φορολογούμενους στην απόγνωση, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε στάση πληρωμών προς το δημόσιο».

Αυτό σημειώνει στην παρέμβαση του για τη φορολογική στοχοποίηση των ελεύθερων επαγγελματιών ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννης Ρεκλείτης.

Ο κ. Ρεκλείτης υπενθυμίζει σε όσους ετοιμάζουν τις νέες ρυθμίσεις ότι:

- Tα χιλιάδες κλειστά μαγαζιά από το μικρότερο στενό μέχρι και τις κεντρικότερες περιοχές, όπως η Ερμού στην Αθήνα και η Τσιμισκή στην Θεσσαλονίκη, και τα οποία συνεχώς πληθαίνουν.

- Το 42% των επιτηδευματιών και των εμπόρων δεν πληρώνουν τις εισφορές τους στον Ο.Α.Ε.Ε., γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν μπορούν να έχουν σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

- Χιλιάδες επιτηδευματίες οφείλουν στην Εφορία μικροποσά της τάξεως των πεντακοσίων ευρώ, με τους φακέλους να έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία και τις ποινικές διώξεις να είναι προ των πυλών.