ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μίχαλος: Ζητά παράταση αποπληρωμής δόσεων δανείων του ΕΤΕΑΝ

Μίχαλος: Ζητά παράταση αποπληρωμής δόσεων δανείων του ΕΤΕΑΝ

Για να αποφευχθεί μια καταστροφική για χιλιάδες επιχειρήσεις υπαγωγή τους στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ , ο πρέοδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, με επιστολή του ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Μίχαλος σε επιστολή που απέστειλε, σήμερα, στον υπουργό Ανάπτυξης, τα Επιμελητήρια σε όλη την επικράτεια έχουν γίνει αποδέκτες έντονων αντιδράσεων από επιχειρήσεις , εάν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν έχουν εξοφλήσει την τελευταία (στις περισσότερες περιπτώσεις) δόση των δανείων του ΕΤΕΑΝ του έτους 2009.

Οι επιχειρήσεις καλούνται από τις τράπεζες, και τους ανακοινώνεται πως αυτές θα προχωρήσουν στην καταγγελία των συμβάσεών τους εάν η εξόφληση δε γίνει μέχρι την Παρασκευή 28/9, ανεξαρτήτως της πιστοληπτικής ικανότητας του κάθε πελάτη και του γεγονότος πως οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε ασφυκτική κατάσταση από πλευράς ρευστότητας. Οι τράπεζες αρνούνται δε και την παραχώρηση παράτασης της αποπληρωμής έστω και για ένα μήνα.

Ρoή Ειδήσεων