ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Oι όροι πώλησης για το 33% του ΟΠΑΠ

Oι όροι πώλησης για το 33% του ΟΠΑΠ

Την έναρξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), θέτοντας ως καταληκτική προθεσμία για τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος τη 19η Οκτωβρίου.

Σημειώνεται, ότι αρχικά η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να πωλήσει το 29% του Οργανισμού και τώρα, μετά την αύξηση του ποσοστού των προς διάθεση μετοχών, θα μείνει στο Δημόσιο περίπου 1%.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η διαγωνιστική διαδικασία (που αποκτά ταχείς ρυθμούς), θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, με την επιφύλαξη του δικαιώματος του Ταμείου να εισάγει ενδιάμεση φάση, η οποία θα αφορά στην υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών.

Κατά την πρώτη φάση, οι υποψήφιοι θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία με την υποβολή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Κατά τη δεύτερη φάση, όσοι υποψήφιοι επιλεγούν, θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές.

Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ έχουν αναλάβει η Deutsche Bank AG (παράρτημα Λονδίνου) και η Εθνική Τράπεζα, ενώ ως νομικοί σύμβουλοι ενεργούν η Freshfields Bruckhaus Deringer LLP και η δικηγορική εταιρεία Καρατζάς & Συνεργάτες.