ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΑ: Απουσία μέτρων ανάσχεσης της ύφεσης στη συμφωνία των τριών

ΕΒΕΑ: Απουσία μέτρων ανάσχεσης της ύφεσης στη συμφωνία των τριών

«Δυστυχώς, αυτό που διαπιστώνουμε και πάλι είναι η απουσία μέτρων ανάσχεσης της ύφεσης», όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών σχετικά με τα νέα μέτρα.

Στη δήλωσή του ο κ. Μίχαλος σημείωσε: «Ακόμη δεν γνωρίζουμε την εξειδίκευση των μέτρων που συμφώνησαν ο πρωθυπουργός και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Το βέβαιο είναι ότι και πάλι θα υπάρξουν δραματικές περικοπές, που αναπόφευκτα θα δώσουν ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στην κατανάλωση και στην αγορά. Ταυτόχρονα έχει καταστεί σαφές ότι μεγάλο μέρος των εσόδων θα προέλθει από τη φορολογία και μάλιστα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οδηγώντας σε νέα λουκέτα. Και δυστυχώς, αυτό που διαπιστώνουμε και πάλι είναι η απουσία μέτρων ανάσχεσης της ύφεσης. Η προσοχή τόσο των εταίρων μας όσο και της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει να στραφεί, εκτός από την εξυγίανση των δημοσιονομικών μας μεγεθών, και στην πολυπόθητη ανάπτυξη.

Αλλά και στα δημοσιονομικά, υπάρχει ζήτημα. Όποια σκληρά μέτρα και αν εφαρμοστούν στο εσωτερικό της χώρας, αν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής από τους εταίρους και δανειστές μας για την απομείωση του χρέους της χώρας μας άμεσα στο 120% του ΑΕΠ, και οι νέες θυσίες του ελληνικού λαού θα πάνε χαμένες. Το ΕΒΕΑ επανειλημμένα έχει επισημάνει ότι απαιτείται η διαφορετική αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας από τους δανειστές μας, με νέα ελάφρυνση του χρέους κυρίως με την άμεση λειτουργία του ESM και την επαναγορά ομολόγων από την ΕΚΤ».

Διαβάστε επίσης:

Συμφωνία των τριών στα νέα μέτρα

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων