ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Independent: Με νέο πακέτο «φλερτάρει» η Ελλάδα

Independent: Με νέο πακέτο «φλερτάρει» η Ελλάδα

Δημοσίευμα της Independent, αναφέρει πως πηγή της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η χώρα ψάχνει τρόπους να μειώσει το βάρος της, καθώς προσπαθεί να επαναφέρει την οικονομία της ξανά σε τροχιά, μεταξύ των οποίων και η απομείωση της αξίας του χρέους ή «μια ισχυρή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Η χώρα παραμένει σε βαθιά ύφεση, και μέχρι να βγει από αυτή η συρρίκνωση της οικονομίας θα διαμορφωθεί στο 25%, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας την προηγούμενη εβδομάδα.

Χθες, η πηγή δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι η Αθήνα, η οποία έχει ήδη προχωρήσει σε κατακόρυφη μείωση των δαπανών της, είναι πρόθυμη να προχωρήσει και σε νέο γύρο περικοπής δαπανών, αλλά μόνο εάν η Ευρώπη δώσει κάτι ως αντάλλαγμα.

«Η Ελλάδα θα κρατήσει την υπόσχεσή της και θα εφαρμόσει τα μέτρα, αλλά με τον όρο ότι αυτά θα έρθουν ως αντάλλαγμα για μια ευρωπαϊκή λύσης στην κρίση χρέους της Ελλάδας…. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει διάφορε σενάρια», δήλωσε η πηγή της ελληνικής κυβέρνησης, υποδηλώνοντας ότι η χώρα θα μπορούσε να ζητήσει ένα πακέτο διάσωσης συγκεκριμένα για τον τραπεζικό κλάδο, όπως διασφάλισε πρόσφατα η Ισπανία για τις τράπεζές της.

Η είδηση προέκυψε μετά από τη συμφωνία που επετεύχθη για τα βασικά σημεία του νέου πακέτου περικοπών, μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών.