ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Αξιοποίηση και όχι εκποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων

Στουρνάρας: Αξιοποίηση και όχι εκποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων

Έγγραφο με το οποίο υπογραμμίζεται η θετική συμβολή που θα έχει στην εθνική οικονομία και στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη της αξιοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών.

Το έγγραφο εστάλη προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του κρατικού αερολιμένα Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Στουρνάρας διευκρινίζει πως «τα περιφερειακά αεροδρόμια θα παραμείνουν περιουσία του ελληνικού δημοσίου», καθώς στο πρόγραμμα που υλοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) περιλαμβάνεται μόνο η αξιοποίηση των αεροδρομίων μέσω παραχώρησης της δραστηριότητας λειτουργίας, συντήρησης, οργάνωσης και εν γένει εκμετάλλευσης των αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και του αεροδρομίου «Μακεδονία», για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

«Αυτού του είδους η αξιοποίηση δεν συνιστά εκποίηση δημόσιας περιουσίας, καθώς η ιδιοκτησία των περιφερειακών αεροδρομίων θα παραμείνει στο ελληνικό δημόσιο», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών και εκτιμά ότι η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την ποιότητα των υποδομών των αεροδρομίων, καθώς και το επίπεδο εξυπηρέτησης των χρηστών τους.