ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φέκτερ: Δεν θα καθυστερήσει η απόφαση για την ελληνική δόση

Φέκτερ: Δεν θα καθυστερήσει η απόφαση για την ελληνική δόση

Η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του ελληνικού δανείου θα έχει ληφθεί πριν το τέλος του χρόνου, υποστήριξε σήμερα η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, σημειώνοντας πως βέβαια θα πρέπει να αναμένεται η έκθεση της τρόικας.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι Έλληνες θα πρέπει προηγουμένως να εμφανίσουν κάποιες προενέργειες, όπως για παράδειγμα την ψήφιση του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος, μέσα στον οποίο θα περιλαμβάνεται πληθώρα όρων, μαζί με τις αντίστοιχες νομοθετικές διαδικασίες υλοποίησής τους.

Συγχρόνως, παραδέχτηκε πως η Αθήνα επιδεικνύει μεγάλο ζήλο στην εφαρμογή μέτρων που αποδίδουν και ακολουθεί το δρόμο της σταθεροποίησης.

Εντούτοις, η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας εξακολουθεί να μην είναι ικανοποιητική και προπάντων οι επενδυτές αποφεύγουν ακόμη την Ελλάδα, συμπλήρωσε η Φέκτερ.

Κατά την άποψή της, κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν μπορεί να υπάρξει, στον επιθυμητό βαθμό, αναγέννηση της ανάπτυξης και όλα αυτά θα πρέπει να συζητηθούν μέσα στον Οκτώβριο, ενόψει και της απόφασης για την εκταμίευση της επόμενης δόσης και σε κάθε περίπτωση η ίδια θεωρεί πως οι Έλληνες θα χρειαστούν εντός του τρέχοντος έτους ένα μεγαλύτερο ποσό χρημάτων.