ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νομικές εταιρείες πίσω από τις απαιτήσεις Τόμσεν για τα εργασιακά

Νομικές εταιρείες πίσω από τις απαιτήσεις Τόμσεν για τα εργασιακά

Από την πρώτη στιγμή που η Τρόικα πάτησε το πόδι της στην Ελλάδα έγινε δέκτης «μελετών» νομικών εταιρειών με πελάτες μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για την «ανάγκη» πλήρους απορρύθμισης της αγοράς εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων που την διέπουν.

Σύντομα η Τρόικα άρχισε να εμπλέκεται σε ζητήματα που δεν άπτονται των δημοσιονομικών με σύνθημα αυτής της δήθεν «σταυροφορίας» την ανταγωνιστικότητα. Έμμισθοι δικηγόροι συνέταξαν μελέτες που έδιναν πλαστή εικόνα της πραγματικότητας στην Ελλάδα και την παρουσίαζαν εν ολίγοις σαν ένα Σοβιέτ. Ο σκοπός ήταν και παραμένει απλός! Επειδή «στην αναμπουμπούλα πάντα ο λύκος χαίρεται», με την ευκαιρία αυτή ας γίνει η Ελλάδα κάτι σαν Βιετνάμ με εξαιρετικά φθηνά χέρια, δίχως όρους, δίχως ασφάλιση, δίχως νοσοκομεία, δίχως ωράρια και απλά η αφθονία των ανέργων θα παράσχει νέους «κωπηλάτες» στη «γαλέρα», όταν θα «πεθαίνουν» οι προηγούμενοι.

Εν ολίγοις μία κατάσταση που δεν θα βελτίωνε την ανταγωνιστικότητα όπως ένας πολιτισμένος άνθρωπος την αντιλαμβάνεται, αλλά απλά θα έκανε την Ελλάδα «Μαύρες Ινδίες»! Αυτή ήταν απλά μία τεράστια ευκαιρία, την άρπαξαν και εδώ ήμαστε τώρα! Άλλωστε σκεφτείτε, πως αντίστοιχοι εργασιακοί «παράδεισοι» για τέτοιους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται κυρίως εντός Ευρώπης θα γλίτωναν με την δική μας «μεταμόρφωση», πολλά χρήματα για τα μεταφορικά από τις άλλες άκρες του Ειρηνικού και του Ινδικού Ωκεανού!

Το θέμα είναι ότι σε αυτή την χώρα περά από Μνημόνια έχουν υπογραφθεί και ευρωπαϊκές συνθήκες που δεσμεύουν την χώρα και την περιορίζουν αισθητά στο τι έχει δικαίωμα να πράξει με τους πολίτες της και τι όχι, συνθήκες που ήδη τις …έχει υπερβεί κατά πολύ! Καμία φορά λοιπόν ακόμα και να θέλεις να ευχαριστήσεις κάποιους, υπάρχει ο κίνδυνους να δυσαρεστήσεις πολύ κάποιους άλλους, που ενδεχομένως αριθμητικά να είναι περισσότεροι και έτσι ξαφνικά να δεις ….την ευρωπαϊκή ιστορία ….να επαναλαμβάνεται!