ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κορκίδης: Να θυμούνται ότι «στάση εμπορίου – στάση πληρωμών»

Β. Κορκίδης: Να θυμούνται ότι «στάση εμπορίου – στάση πληρωμών»

Τα προβλήματα του κλάδου των μικρομεσαίων εμπόρων τόνισε στη σημερινή του ομιλία ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης στο Πανεμπορικό Συλλαλητήριο, το οποίο ενώθηκε με τις κινητοποιήσεις όλων των κλάδων σήμερα στο Σύνταγμα.

Ο κ. Κορκίδης αφού ζήτησε από τους συναδέλφους του να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή για τους μικρομεσαίους που έχουν χάσει τη ζωή τους από κοινωνικούς λόγους, τόνισε σε όλους τους τόνους πως το εμπόριο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν πλέον συνθλιβεί από παλαιά και νέα μέτρα. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ανέφερε πως οι έμποροι δεν είναι το πρόβλημα αλλά η λύση σε αυτό και τόνισε πως «έως εδώ και μη παρέκει» με τα μέτρα.

«Η εξοντωτική πολιτική της Τρόικας έχει στεγνώσει την αγορά», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Κορκίδης, μίλησε για σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τις πιέσεις της Τρόικας, σκοπιμότητες από το εξωτερικό και επιθυμίες από το εσωτερικό, στηλίτευσε το γεγονός, ότι δεν καλούνται σε διάλογο από την κυβέρνηση, ότι δεν άκουσε η κυβέρνηση τις προειδοποιήσεις τους για τις συνέπειες των μέτρων που λαμβάνει και προειδοποίησε πως η Τρόικα θέλει να οδηγήσει σε διχασμό την χώρα και τους πολίτες για να κερδίσει εκείνη. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ προειδοποίησε εμμέσως πλην σαφώς την κυβέρνηση για στάση πληρωμών από τους μικρομεσαίους προς τις υποχρεώσεις τους, λέγοντας συγκεκριμένα: «στάση εμπορίου – στάση πληρωμών».