ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν.Μηταράκης:Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την υποστήριξη του TAP

Ν.Μηταράκης:Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την υποστήριξη του TAP

Την βούληση του υπουργείου να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υποστήριξη του έργου του αγωγού ΤΑΡ και την κατασκευή του, σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νότης Μηταράκης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Κοινοπραξίας, Kjetil Tungland και τον διευθυντή της TAP για την Ελλάδα, Rikard Scoufias.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι κκ. Tungland και Scoufias ενημέρωσαν τον κ. Μηταράκη για τις κινήσεις της κοινοπραξίας, μετά την υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των χωρών Ελλάδας-Ιταλίας-Αλβανίας. Παράλληλα, ο υφυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε να ενισχυθεί η υποψηφιότητα της συγκεκριμένης λύσης και να καταστεί ως η πλέον ενδεδειγμένη και ανταγωνιστική για τη μεταφορά στην Ιταλία και στην Ευρώπη φυσικού αερίου από το κοίτασμα του Shah Deniz στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι η κατασκευή του αγωγού TAP που θα συνδέει τη βορειοανατολική Ελλάδα με τη νότια Ιταλία μέσω Αλβανίας, είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας, τόσο για την ελληνική οικονομία - καθώς θα δημιουργήσει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας - όσο και για την Ευρώπη, λόγω της διαφοροποίησης των διόδων μεταφοράς του αερίου και της ενίσχυσης της ενεργειακής της ασφάλειας.