ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζαν Μαρκ Ερό: Το ευρώ θα συνεχίσει να υπάρχει

Ζαν Μαρκ Ερό: Το ευρώ θα συνεχίσει να υπάρχει

«Το ευρώ θα συνεχίζει να υπάρχει»

Τους μάντεις κακών που στοιχηματίζουν για το τέλος του ευρώ θέλησε να διαψεύσει επίσημα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό, τονίζοντας ότι το ενιαίο νόμισμα θα συνεχίσει να υπάρχει.

«Το ευρώ είναι το κεκτημένο της ιστορίας και αυτό ήταν που διακυβευόταν, θα παίρναμε το ρίσκο να το εγκαταλείψουμε; Σας διαβεβαιώνω: παρά τους μάντεις κακών το ευρώ θα συνεχίσει», επανέλαβε ο Ερό κατά στη διάρκεια οικονομικού φόρουμ που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, με 460 εκατομμύρια καταναλωτές, αυτό αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία», υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι η Ευρώπη είναι επίσης «εστία καινοτομιών και μια ήπειρος όπου επικρατεί η σταθερότητα, η ειρήνη, η ασφάλεια».

Χθες είχε δηλώσει στον Τύπο ότι όλοι οι συνομιλητές του στη νοτιοανατολική Ασία, επηρεασμένοι από τον «αγγλο-σαξονικό Τύπο, κυρίως τον βρετανικό» διερωτούνται για το μέλλον του ευρώ και φοβούνταν μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο Ερό δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις Φιλιππίνες που συνέβαλαν μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στα χρηματοδοτικά μέσα που χορηγήθηκαν στην Ευρώπη.