ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημάδια βελτίωσης στην αμερικανική οικονομία

Σημάδια βελτίωσης στην αμερικανική οικονομία

Βελτίωση παρουσίασε η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ, κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση για το αμερικανικό ΑΕΠ, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην Ουάσιγκτον.

Κατά το διάστημα Ιουλίου –Σεπτεμβρίου, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 2,0% σε ετήσιο ρυθμό, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, όπου η αύξηση είχε κυμανθεί στο 1,3%, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Η άνοδος του ΑΕΠ που ανακοίνωσε το υπουργείο είναι ελαφρώς υψηλότερη από την μέση πρόβλεψη των οικονομικών αναλυτών (1,9%).

Παράλληλα, ο επίσημος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης εμφανίζεται να έχει ξαναβρεί το επίπεδο του πρώτου τριμήνου, όμως εξακολουθεί να παραμένει κατώτερος του απαιτούμενου ελάχιστου επιπέδου (2,3 με 2,5%, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα), ώστε να επιτρέψει μία πραγματική μείωση της ανεργίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, η άνοδος του ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο τροφοδοτήθηκε από την οικιακή κατανάλωση, τις δημόσιες δαπάνες, κυρίως στον αμυντικό τομέα και από τις επενδύσεις στον τομέα της οικοδομής/κατοικίας.