ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΒΕ: Πρέπει να υπάρξει μια εθνική στρατηγική εξαγωγών

ΣΕΒΕ: Πρέπει να υπάρξει μια εθνική στρατηγική εξαγωγών

"Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται αναμφίβολα στην κρισιμότερη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της", επισημαίνει με σημερινή δημόσια ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Συγκεκριμένα αναφέρει: « Πρέπει να θέσουμε ως βασική προτεραιότητα την πραγματική μεταρρύθμιση της οικονομίας και να βάλουμε σε δεύτερη μοίρα τις εσω εξωκομματικές ισορροπίες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελεί η παρατεταμένη αδράνεια που έχει δημιουργήσει αίσθημα ανασφάλειας για το μέλλον στον κόσμο και κυρίως στους νέους» και συνεχίζει: « Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην Ανατολή ή τη Δύση, τον κρατισμό ή την στροφή στην παραγωγική και εξαγωγική οικονομία, σε μία κλειστή ή μία ανοιχτή οικονομία, όπου οι ανταγωνιστικές επιχειρήσεις θα μπορούν να δημιουργούν θέσεις εργασίας και να είναι απελευθερωμένες από τη γραφειοκρατία. Πρέπει επιτέλους να υπάρξει μία Εθνική Στρατηγική Εξαγωγών και παράλληλα μία στρατηγική για την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και την υποκατάσταση των εισαγωγών από ελληνικής παραγωγής προϊόντα».